Helavuori Bollnäs enda målskytt idag efter en snygg solopresation. Foto: Micael Kolsmyr

VSK gav Bollnäs en uppvisning i bandy

Efter fyra utematcher på mjuk is var det då dags för Bollnäs att spela säsongens första inomhusmatch då man mötte Västerås på bortaplan. Det blev en match som Bollnäs nog vill glömma snabbt.

Efter fyra utematcher på mjuk is var det då dags för Bollnäs att spela säsongens första inomhusmatch då man mötte Västerås på bortaplan. Det blev en match som Bollnäs nog vill glömma snabbt. När domaren blåste av matchen stod det 10-1 till Västerås fördel på resultattavlan.

Västerås inledde matchen tempostarkt. Det märktes en stor skillnad i tempot och spelet jämfört med tidigare matcher då man nu hade en is som faktiskt var spelbar. VSK hade en boll inne redan efter sju minuter men målet dömdes bort på grund av offside. Istället kom 1-0 några minuter senare genom Simon Folkesson. Fem minuter senare kom mål nummer två. En märklig situation där Aihonen räddade ett friläge men sedan blev inknuffad i målet av Andreas Westh som kom glidande. Mikael Olsson i VSK hade då bara att slå in bollen i öppen bollnäskasse.

Trots de stora siffrorna var Patrik Aihonen mycket bra i Bollnäs mål ikväll och stod för en radda riktigt bra räddningar. Utan dessa hade siffrorna blivit mycket större.

VSK fortsatte sin press med snabba varierade anfall och Bollnäs valde att ta time-out redan efter dryga 20 minuters spel. Bollnäs skapade en hel del vassa lägen efter time-outen men man hade otroligt svårt att sätta sina lägen idag. Hellmyrs slog många läckra lyror till Mickelsson och Milerud frispelade Ståhl vid ett tillfälle men inget resulterade i mål. VSK var å andra sidan oerhört effektiva och de kunde gå till pausvila med hela 5-0 efter ett par hörnmål och ett frilägesmål efter lite slarv i uppspelsfasen från Bollnäs.

I början av andra halvleken väckte Samuli Helavuori ett litet hopp för Bollnäs då han på egen hand körde igenom hela Västeråsförsvaret och satte reduceringen till 5-1. Jakten kunde så smått börja. Men Västerås ville annorlunda. Redan i anfallet efter satte Jesper Hermanson 6-1 till VSK och där kändes det som att den energi Bollnäs fick efter reduceringen försvann. Bollnäs försökte ändå skapa lite framåt men Västerås var obevekliga idag. Målen fortsatte att rulla in och matchen slutade till slut 10-1.

Känslan efter matchen var ändå att Bollnäs spelade helt OK. Men Västerås spelade så mycket bättre. Håller VSK den här formen kommer de att på allvar vara där och hota om SM-segern. Bollnäs saknade idag både Joel Wigren och Patrik Nilsson efter skadorna de ådrog sig innan förra matchen. Förhoppningsvis kan de vara tillbaka redan till nästa match.

Nu får Bollnäs snabbt bearbeta denna match och ladda om för på onsdag blir det hälsingederby då man möter Broberg hemma på Sävstaås.

Anders Gårdestig