World cup Bollnäs – Akilles 4-2

Vår första match i årets World Cup står mot Akilles, två i Finland förra säsongen.
Glädjande för kvällen är att Patrik Nilsson står på planen vid start, lite tidigare än många av oss trott. Matchen inleds i ett bra tempo från oss, bra variation i spelet och först målet kommer redan efter 3 minuter. Målskytt på en snygg styrning efter ett inspel av Hellmyrs är Nilsson. Vi fortsätter att trumma på med många farliga chanser utan att bollen går i mål. Vi får vänta till 23 minuten innan det rasslar i maskorna igen, denna gång är Berlin sist på bollen. Hellmyrs står för passningen ännu en gång.

Andra halvlek hinner knappt starta innan Akilles försvaret slår en lång lyra som Laakonen förvaltar på ett för Akilles bra sätt. Akilles försöker och tar lite mark och har en del chanser. Men jag känner ingen oro, så fort vi tar fart hänger de inte riktigt med. Vilket Nilsson visar han är när han i 33 minuten snirklar sig igenom hela finska laget innan han slår bollen i mål till 3-1.
Akilles ger sig dock inte och i 43 minuten reducerar de till 3-2. Spiken i kistan kommer i 54 minuten då Ståhl slår in en hörna som Mickelsson skickar i mål.

Nu är vi igång och imorgon väntar tuffare motstånd då Vetlanda står för motståndet kl 11:00

Klas ”Boråsaren” Ström