Sista gruppspels-matchen i World cup

Ny match, nya möjligheter. Efter gårdagens match så stod det klart att det inte blir slutspel, fanns en nyfikenhet hos mig hur skulle Svenne forma laget. Inledningen av matchen blev inte vad man önskade, redan efter några minuter så hade #1 Aihonen plockat bollen ur nät två gånger.

Stor skillnad idag var glöden i laget som vår påtaglig, mycket bättre fart på skridskorna och bollen. Man vår klart bättre samlade i sin uppställning på plan. Det brukar ge resultat så även idag, i 13 minuten for vi runt i Baikals straffområde så de vår tvungna att ta till ojusta medel för att stoppa oss. På den efterföljande straffen prickskjuter #19 Nilsson bollen i mål.

Andra halvlek fortsätter som första vi trummar på skapar skottlägen, på den tredje hörnan utjämnar vi till 2-2. #71 Millerud står för skottet, #4 Hellmyrs assisterar. Direkt efter avslaget erövrar vi bollen och går till ny attack, på målvaktsreturen står #19 Nilsson påpassligt framför mål och slår in sitt andra och lagets tredje.

I matchens slutminut sker en mycket underlig sekvens, en Baikal spelare rappar en av de våra över benen. Han ser ut att skada sig själv, när domaren blåser så tror nog 99% av alla i Göransson att vi får ett frislag, men ack vad vi bedrog oss. Frislag till Baikal och på det efterföljande anfallet lyckas de kvittera matchen.

Förändringarna som gjordes i laget idag, #4 Hellmyrs ner på halven, #22 Aaltonen mitt def. #29 Larsson och #2 Wiik flankerar #5 Westh. En lyckad formering av våra spelare, nu är det bara att jobba vidare seriestarten är snart här.

//Klas ”Boråsarn” Ström