Bejja hänger upp skridskorna

Igår kom beskedet att Johan Berglund hänger upp skridskorna och avslutar sin karriär som elitspelare i bandy. Ikväll kliver han in i rollen som en av ledarna runt laget som skall ta sig an Villa/Lidköping. Vi hör Bejjas tankar om beslutet och sin framtida roll.
Så sent som i maj i år värvades Johan Berglund tillbaka till Bollnäs från Ljusdal. Kontraktet var skrivet på två år.

– Det är en spelare med attityd som kommer tillbaka till Bollnäs, sa en nöjd Robban Lindgren, sportchef, då.

En sargad kropp gör att det bara blev sex seriematcher innan beskedet om att karriären var över, kom.

– Kroppen säger ifrån. Jag gav det en chans och gjorde ett försök. Tyvärr höll det inte. Det var inget roligt beslut att ta men det var nödvändigt. Jag har två axlar som är dåliga och så har jag problem med fötterna. Det är inte roligt att gå och ha ont hela dagarna och försöka bedriva en elitsatsning mitt i det, säger Johan.

En inte allt för ovanlig plats för Bejja

Botbänken, en inte allt för främmande plats för Bejja.
Fotograf Micael Kolsmyr

Det blev några säsonger i Bollnäs. Hur ser du tillbaka på din tid som spelare i Bollnäs?

– Ja, detta var min elfte säsong. Jag har många härliga minnen. Segern i World Cup -05. Finalåren -10 och -11, även om det blev förluster. Härliga annandagsderbyn och andra roliga matcher med mycket publik och intresse runt laget.

Berglund kommer inte lämna bandyn bara för att hans egen elitsatsning inte håller. Bejja kommer omgående träda in i en roll som en av ledarna runt laget, något som gläder sportchef Lindgren.

– Bejja kommer att betyda mycket som ledare med sin vinnarmentalitet, och han kan sin bandy. Han är en bra bandyanalytiker och kommer bistå Jesper och laget, säger Robban.

Du blir alltså kvar som en ledare runt laget. Hur ser den rollen ut?

– Tanken är att jag ska finnas med runt laget och stötta Jesper (Söderbäck, tränare, reds. amn). Allt är så nytt och det är så mycket som har hänt de senaste dagarna så vi, Jesper, jag, Timo Oksanen och Magnus Käller, har inte riktigt hunnit satt oss ned och bestämt hur ansvarsområdena skall fördelas. Men klart är att jag ska vara med på alla träningar och matcher.

Ikväll är det match mot Villa/Lidköping. Hur ser ni på den matchen?

– Vi ska försöka studsa tillbaka i defensiven och försöka täta till luckorna som varit där. Sen får vi se vad vädret bjuder på för förutsättningar. Vi får vara öppna i sinnet och anpassa oss efter vind och snö och andra yttre förhållanden.

En lucka att fylla redan innan match är ju backplatsen som Bejja lämnar tom.

– Ja, där kliver Jens Wiik in. Han fick ju låna min plats i tre år när jag spelade i Ljusdal men nu får han tillbaka den igen, säger ledare Berglund.

Vi tackar Bejja för hans många år och härliga inställning på planen och önskar honom lycka till i sin nya roll.

/ Josef Persson, Anders Gårdestig