Bollnäs körde fast. Foto: Micael Kolsmyr

Bollnäs – Broberg 3-5

Bollnäs kollapsade i den viktiga streckmatchen mot Broberg och dörren till åttondelsfinal slog nog igen, särskilt som alla övriga lag i striden tog poäng.

En plats till åttondelsfinal stod på spel, och förutsättningarna på Sävstaås lämnade inte mycket mer att önska.

Bollnäs spel gick dock ganska omedelbart i stå, och man kom aldrig riktigt tillrätta med otakten.

Broberg tog ledningen genom Martin Söderbergs första skott på mål, en låg rökare intill första stolpen. Trots en ganska omgående replik på ett snyggt skott på halvdistans från Philip Flodstam, så var det ett smart spelande Broberg som kunde kontrollera skeendena.

Casper Ekström gav ett litet hemmahopp när han reducerade Brobergs ledning till 2-3 i 29:e minuten, men innan halvleken hade Broberg dragit ner rullgardinen och gått ifrån till 2-5 (siffror som kunde varit större).

Vassast på planen var redan nämnde Söderberg, som om han inte var direkt delaktig i målproduktionen, fick Bollnäs backlinje att falla i djupled med sina åkningar (i första halvlek). Till bäst i Bollnäs utser jag Joel Wigren, som låg bakom det mesta i Bollnäs offensiv, och inte verkade påverkad av lagets i övrigt krampaktiga insats.

Kvällens förlust handlade mest om att hemmalaget inte fick ihop det alls, och visst märktes Mickelssons fortsatta frånvaro. Bollnäs saknade allvarliga djupledshot. Istället körde de anfall man hade fast centralt, och gav Broberg mängder av omställningslägen. Omstuvningar i uppställningen hjälpte inte denna kväll (Andreas Westh gjorde bl.a. ett nytt inhopp på liberopositionen). Bollnäs hittade inte nycklarna att låsa upp gästernas försvar, och lägger man till något sorts rekord i missade passningar, så är det bara att erkänna att Broberg inte bara hade den bättre spelidén, utan även var det hetare laget för kvällen (dock utan att glänsa).

Bollnäs snyggade till siffrorna på en slumpartat tilldelad straff, som Patrik Nilsson bombade in, men närmare än så kom man inte.

Nu hoppas vi att tabellen inte längre ska behöva ha betydelse, och att våra orangea krigare ska få avsluta säsongen på topp. Det förtjänar de efter mängder av stolpe ut och hedersamma förluster.

Tommi Karppanen