Det ville sig inte... Foto: Anders Gårdestig

Bollnäs gick på pumpen mot Broberg

I en fartfylld och svängig match fick Bollnäs se sig besegrade av ett hypereffektivt Broberg. Slutresultatet skrevs till 4-6.

Bollnäs började matchen riktigt lovande. Ägde boll och skapade flera målchanser under första 20 minuterna. Ledningen tog man också, redan i minut 7. Mickelsson var stensäker från straffpunkten när Hellmyrs blivit omkullvräkt i straffområdet.  Spelmässigt jämnade det ut sig, även om Mickelsson också hann med att utöka ledningen till 2-0, efter passning av Milerud. Mot slutet av halvleken tippade kommandot över till Brobergs fördel. En reducering genom Söderberg hann man också med innan paussignalen. Men 2-1 till hemmalaget kändes inte orättvist, även om Bollnäs nog var gladast åt pausvilan.

Känslan från slutet av första bar vi med oss in i andra halvlek. Under de inledande sju minuterna hade Broberg vänt på steken genom två snabba av Engström.  Efter dryga timmen fick vi se ett efterlängtat måljubel av nr. 17. Mossberg fick två chanser på hörnan och hittade rätt på den andra.

Mossberg jublar efter första målet för säsongen

Mossberg jublar efter sitt första mål för säsongen. Bollnäs-Broberg 191228 Foto: Anders Gårdestig

Men Broberg lät sig inte nedslås av det. Från ingenstans klev Vadim Archipkin igenom fyra hemmaförsvarare och lyfte in 3-4, matchens prestation. I jakten på kvittering så var Engström igen påpassligt framme och stötte in sitt tredje till 3-5. Fagerström gav nytt liv i matchen med ett välplacerat långskott fram till 4-5. Och lägen fanns till kvittering under de sista tio minuterna, men Broberg höll tätt bakåt och var sylvassa framåt. Söderberg slog i den sista spiken i matchens sista minut, 4-6, och Bollnäs förlorade återigen en jämn match. Bollnäs firar nyår på åttonde plats i en otroligt jämn tabell där det skiljer två poäng mellan Västerås, på fjärde plats, och Sirius på plats elva. Men nytt år, nya möjligheter. Första matchen 2020 är borta mot Åby/Tjureda.