Bollnäs GIF till Semi i World Cup

Bollnäs går efter en andra seger, bara timmar efter den första, mot ryska Uralsky Trubnik vidare till semifinal i World Cup.

Då Bollnäs, i egenskap av bästa gruppetta efter world cups gruppspel fick välja motståndare, men inte matchtid, så hamnade man i den allt annat än optimala situationen; matchstart mindre än fyra timmar efter sin sista match. Bollnäs valde då att möta det lag som hade fått lika lite återhämtning som de själva, nämligen Uralsky Trubnik, vilka de nyss slagit i gruppspelets sista omgång.

Matchen följde ungefär samma mönster som gruppspelsmatchen. Bollnäs kontrollerar boll och matchbild ganska väl. Man får också ledningen tidigt, efter ett avslut från vänster stoppats, men returen landar framför Christoffer Fagerström, som kan i tredje minuten kan sätta 1-0.

Uralsky utmanar mer i denna match än man gjorde i den första matchen, men hade länge svårt att skapa de där riktigt glödheta chanserna.

I andra halvleks 41 minut ger sig Oskar Westh ut på en lång åkning. Han hittar med en hård passning fram till Philip Flodstam som mitt framför mål bara har att sätta till klubban för 2-0.

Uralsky Trubnik, som i detta läge inte har något att förlora, sätter allt på ett kort och öser på framåt allt mer. I den 53 minuten får man så utdelning. Ilya Gratchyov ur ganska precis samma läge som Fagerström i första knackar in 2-1.

Uralsky fortsätter sedan att pressa Bollnäs högt, och Bollnäs blir aningen pressat, och man bjuder på en del misstag, som så när straffar sig. På övertid blir de ryska spelarna upprörda över att domaren inte dömer straff vid en situation där Per Hellmyrs städar undan en boll i eget straffområde, med vad de anser hög klubba. Protesterna leder bara till en rysk utvisning. Bollnäs behåller kontrollen, och kan vänta in slutsignalen.

Lättade och glada Bollnässpelare kan jubla, och börja ladda för en semifinal imorgon söndag klockan 10:00, mot det lägst rankade lag som tar sig vidare från kvartsfinalerna. Vilka detta blir är i skrivande stund inte klart.

Tommi Karppanen