Delad poäng mot Villa

Matchen inramas av bedrövliga förhållanden. Blåst och snö fick matchen att långa stunder kännas som en tennismatch. Bara 993 av de mest inbitna fantasterna hade vågat sig upp på Åsen. En hall där vädrets påverkan nollställts hade i alla fall genererat åtminstone 5-600 fler besökare. Inte ens faktumet att Patrik Nilsson var tillbaka i spel var ett tillräckligt dragplåster ikväll.

0-1 när Villa får ta tre avslut på sin första hörna. Christoffer Norin siste man på bollen.

Bollnäs spelar annars jämnt, och har kanske de flesta chanser och halvchanser inledningsvis.

Fram emot matchminut 20 tar Villa över mer av skeendena, utan att för den delen ha fler vassa chanser än Bollnäs. Till viss del bromsade av motvinden gör Bollnäs ändå en god match av det hela. Första halvlek präglades annars av mycket lyft och skott utifrån.

Bollnäs gör under första halvlek en rockad där Myran och Ståhl, som dittills startat piggt, byter positioner.

Halvtidssiffror 0-1. Ganska rättvist, men inte helt.

Anda halvlek ser ut ungefär som första. Bollnäs skapar lite mer i medvinden än Villa, som ändå skulle komma att få den klaraste chansen att avgöra.

Ståhl går av i 70 minuten efter en smäll som ser ut att ta i ansiktet. Vad som hände såg jag inte då det verkar ha skett utanför spelet.

Mickelsson sätter 1-1 stensäkert på straff i 79 minuten. Efter en märklig situation Jesper Eriksson hos gästerna både är syndare och i situationen även blir skadad.

Det är efter detta mål som Villa får ett gyllene läge, där man får ta inte bara ett, eller två avslut mot mål, men till och med ett tredje, där Prytz är helt bortspelad och målet står tomt. Då blir räddaren i nöden Andreas Westh, som kan täcka ut skottet till en resultatlös hörna.

1-1 får till slut ses som ett helt rättvist resultat för kvällen. Jag tror inte att något av lagen är särskilt missnöjda med delad poäng sett till förhållanden och matchbild.

Hur fungerade då ett Bollnäs efter Berglunds avhopp? Jo, försvarsarbetet såg stabilt ut med Wiik på nygammal vänsterbacksplats. Mittfältet torde vara något försvagat, men det gick inte att bedöma eftersom det mesta spelet över mitten gick i låg omloppsbana. Framåt så var Mickelsson pålitlig från straffpunkten, men var tämligen osynlig i matchen. Detsamma måste sägas för Nilsson också, som tog tre avslut under matchen. Två på högerhörnor och ett skott ur snäv högervinkel. Alla tre skotten var hårda och farliga, men ikväll fick Patrik lämna sin come-back poänglös.

Tommi Karppanen