Neutral bild säsong 20/21
Riktigt bandygodis av Mickelsson på fredagskvällen. Foto: Kolsmyr

Delikatess av Mickelsson i oavgjorda mötet på västkusten

Mickelssons delikatess gav hopp om seger på Västkusten men giffarna fick nöja sig med delad poäng. Med facit i hand ett rättvist resultat men kanske med ett visst mått av besvikelse.

Långresa ner till västkusten och bortaspel mot Frillesås. En på förhand lurig match. Och bra väderförhållanden och is vilket inte är självklart därnere. Frillesås som gjorde en mycket bra match borta mot Västerås tidigare i veckan. Bollnäs trupp aningen stukad. Oskar Westh, Marcus Persson och Patrik Nilsson saknades denna kväll. Och Andreas Westh som ryckte in senast mot Sirius fanns inte heller med.

Bollnäs började piggt de första 5-6 minuterna, försökte trycka på, och fick med sig ett par hörnor som dock blev resultatlösa. Spelet jämande med tiden ut sig även om Bollnäs förde matchen och hade mest boll. Frillesås spelade med en hög defensiv och krympte ytorna för Bollnäs i att kunna bygga upp sin offensiv. Och just defensiven präglade hela den första halvleken där båda lagen var synnerligen disciplinerade. Så många öppna målchanser blev det inte. Samuli Helavouri träffade stolpen från långt håll med kvarten spelad och Jens Wik fick en halvtaskig tennisträff som sista spelare vilket Frillesås Fredrik Brandin var nära att utnyttja. Det var väl det var som närmast mål i första halvlek. Utöver alla hörnor då förstås. Den statistiken vann Bollnäs klart i första halvlek. Frillesås hade också en situation där de villa ha straff med dryga halvtimmen spelad. Kanske att de skulle haft det också.

Andra halvek börjar galant för Bollnäs. Ett inspel från höger når Samuli Helavouri i straffområdet som trycker in 1-0 för Bollnäs. Och bara minuten efter kommer matchens stora delikatess. Vi har sett det förr. Hellmyrs lyra som når fram till Mickelssons klubba. Mickelsson som elegant brukar plocka ner lyrorna, dock inte denna gång. Han drog till direkt på volley och hade bollen inte suttit i nät så hade den varit mil från Sjöaremossen i denna stund. Bandygodis kort och gott. I det här läget av matchen kändes det ganska tryggt med Bollnäsögon men Frillesås fick ändå möjlighet att komma tillbaka i matchen. I mitten av halvleken kom ett lyft över Bollnäsförsvaret som elegant plockades ner av Adrian Emretsson som fri med Patrik Aihonen inte gjorde något misstag. Matchen öppnade nu upp sig rejält och Frillesås fick nytt mod och energi och sökte öppningar i Bollnäsförsvaret. I 77:e minuten kom så kvitteringen. Ett skott en bit utifrån där Aihonen, kanske lite billigt, släpper retur rakt ut till Emretsson som satte sitt andra mål för kvällen. Målet gör att matchen blir dramatisk där Frillesås får vittring på segermål och har några vassa möjligheter. Alldeles i slutet gör Hellmyrs en rajd på högerkanten och fixar en hörna, en hörna som blir riktigt farlig och med lite tur skulle den ha kunnat rendera i ett segermål. Matchen slutar dock 2-2 och som den gestaltade sig får det ses som ett rättvis resultat.

En poäng borta mot Frillesås kanske inte kan anses godkänt med Bollnäsmått mätt. Allting måste dock ses i sitt sammanhang, Tre ordinarie borta ikväll, ommöbleringar i laget med bl a Skutskärslånet Daniel Bäck med i truppen, som gör att det inte är så lätt att få saker och ting att sitta som man vill. Vi tar dock med oss Mickelssons delikatess, den frejdighet som unge Linus Westh visar upp när han är på isen och att en poäng, ja, det är alltid en poäng.

Frillesås – Bollnäs 2-2 (0-0)

Frillesås: Adrian Emretsson 2
Bollnäs: Helavouri, Mickelsson

Roger Henningsson