Foto Micael Kolsmyr
Foto Micael Kolsmyr

DM inlett med seger mot Edsbyn

Bollnäs får spela DM-final (Champions Cup) mot Broberg efter att ha besegrat Edsbyn med 4-6.

Efter 1-1 mot Rättvik, så skulle ingen kunna övertyga mig om att halvtidssiffrorna mot regerande Svenska mästarna Edsbyn var på riktigt. Men det var de. 0-5 (med Bollnäs siffror som bortalag)! NOLL-FEM!!!

Smaka på den!

Nåja. I all ärlighet ställde inte Edsbyn upp med sin vassaste startelva. Wiklund, Popa och Svensk bl.a. saknades pga sjukdom. Därtill snackade Jonas Edling till sig ett matchstraff en kvart in i andra halvlek.

Å andra sidan mönstrade Bollnäs GIF ännu större förändringar i laget än så, (sett till startelvan från fjolåret saknas, Virtanen, A Westh, Spinnars, Fagerström, Mossberg, Milerud…)

Okay, okay. Intryck av matchen då?

Undertecknad imponerades över hur väl passningsspelet ändå fungerade. Med tanke på hur få ispass det nykomponerade laget har, och för att vara bara försäsongens andra match, var det rent av bländande i långa stunder. När det sen behövdes som mest, (ja det fanns perioder i andra halvlek där nerver och Edsbypress blev problematiska,) ja då klev kapten Hellmyrs in i styrpulpeten och styrde genom bollinnehav och sitt ledarskap in på lugnare vatten.

Imponeras lät undertecknad sig även bli av den nykomponerade backlinjens lugn och stabilitet. Jens Wiik på liberopositionen stod för en nära nog fläckfri insats. Han ordnar också på egen soloraid Bollnäs första straffslag. En straff som Mickelsson sedan bombsäkert stänker in till 0-3. När Edsbyn ändå äter sig in i andra halvlek, inte minst vid 2-5-målet, så är backlinjen på plats, men sex (6!) spelare i orangea tröjor hade åkt på feeling och stod i Edsbyns straffområde när man åkte på en kontring. Låt oss arkivera det under försäsongsentusiasm.

Men kyligast av dem alla var ändå Patrik ”Aihsman (läs Iceman)” Aihonen mellan stolparna. Iskall och positionssäker täckte han upp det mesta EIF, med Simon Jansson som härförare, försökte med. Jag tror, märk väl tror, att Aihonen reflexräddar ett avslut från Edling i första halvlek. Men det var också enda gången Aiho behövde fladdra till. Annars täckte han med ett självklart lugn vinklar och befinner sig (utan att jäkta) på rätt plats som ”en värsta Sverre” i sina bästa stunder.

Målen då. Jo, Bollnäs samtliga mål gjordes av anfalls-ässen. 3 av Mickelsson och 3 av Patrik Nilsson (varav ett varsitt på straff).

0-1 Mickelsson, på öppnande pass från Hellmyrs (efter 1,28).
0-2 Nilsson, som enhandsknackar in en retur på ett skott från Mickelsson. (18)
0-3 Mickelsson, straff, till höger om Sverre. (32)
0-4 Nilsson, straff, till vänster om ovan nämnde keeper. (37)
0-5 Mickelsson, hörna (halvlekens sista skott) – inspel från Ståhl. (45+3)

1-5 Jonas Edling, ass S Jansson (49)
2-5 Robin Öhrlund, ass S Jansson (51)
3-5 Mattias Hammarström, hörna ass Öhrlund (70)
3-6 Nilsson, ass Hellmyrs (kort diagonallyft). (80)
4-6 Simon Jansson (86)

Sämre torsdagsnöjen har man haft!

Tommi Karppanen