Edsbyn – Bollnäs 5-4

I en match som hade mycket, är det till slut Edsbyn, som har flest vässade vapen och som kan avgå med segern.

Matchen startar i furiöst tempo. Det smäller i bägge riktningarna. Bollnäs tar ledningen när Hellmyrs gör 0-1 med en riktig pärla högt i Svenssons första kryss, på passning från Daniel Mossberg.

Efter detta drar Bollnäs på sig utvisningar. Och direkt på den andra, utnyttjar Edsbyn luckorna i Bollnäs hörnrus, med att sätta en boll till vänster om Virtanen. Oscar Wikblad målskytt.

2-1 Tuomas Määttä, helt ren i slottet, efter snyggt inspel från Daniel Burvall ”Popa” Jonsson.

2-2 Per Hellmyrs igen. Svensk dräller med bollen och Myran snor den och åker igenom 4 spelare och sprätter in kvitteringen.

2-3 Helavuori ger Bollnäs ledningen på hörna. Men repliken kommer omgående:

3-3 Tuomas Määttä bjuder på bandygodis. Tråcklar sig igenom Bollnäs försvar i hög fart och kan ur mycket snäv vinkel med ett enhandsskott sprätta bollen förbi Virtanen.

3-3 i halvtid, får med tanke på att Bollnäs drar på sig 30 minuter på utvisningsbänken, ses som godkänt, med halvorna som draglok för Bollnäs. Edsbyn det lag som skapat mest.

Publiksiffran anges till 4109. Stämninen är hög. Det är riktigt mäktigt att se Bollnäsklacken stundvis hoppa i takt med ramsorna.

I andra halvlek är försvinner Hellmyrs lite ur matchbilden. Men matchen väger ändå ganska jämnt. Edsbyn gör 4-3 (Marcus Persson avslutar på volley efter passning från Martin Burvall Jonsson). Snyggt avslut i trångt läge.

5-3 kommer såklart på hörna, och såklart av Jonas Edling. Och det var väl i vanlig ordning hörnkampen där Edsbyn drar esset ur rockärmen igen. 10-11 i hörnor, men 2-1 i resultat.

5-4 Mickelsson, på snabbt utkast från Virtanen, men närmare än så kommer Bollnäs inte denna annandag. Bollnäs försöker ösa på, men skapar bara halvchanser sista minuterna.

Summerat får de orange ändå några positiva svar med sin insats denna annandag, trots förlusten. Nu gäller det att ladda om inför en annan dag, då Broberg/Söderhamn, som också inkasserade in annandagsförlust på bortaplan mot SAIK, 7-5. Förhoppningsvis kan publiken fungera som ett lika mäktigt stöd som man gjorde idag.

Tommi Karppanen