Effektiva Sandviken förstörde festen

Slutforceringen gav nerv och en någorlunda söt eftersmak. Men Bollnäs kammade noll. Sandviken tog hand om alla poängen efter seger på Sävstaås med 6-8. 

Slutforceringen gav nerv och en någorlunda söt eftersmak. Men Bollnäs kammade noll. Sandviken tog hand om alla poängen efter seger på Sävstaås med 6-8.

Hemmapremiären blev en match med många ansikten. Fin inramning, över 3000 personer på läktarna, och högtidligt med invigningen av Alfamark Mini World Cup. Det var upplagt för fest. Men isen på Sävstaås bjöd inte upp till någon vidare dans, särskilt inte i första halvlek. Sandviken dansade emellertid bäst under matchens inledande 15 minuter. Under den kvarten stänkte Daniel Berlin in matchens första hörna, i minut 10, och bortalaget hade dessutom något halvfarligt läge ytterligare. Men Bollnäs jobbade sig in i matchen. Mickelssons kvittering kändes logisk och Bollnäs var på vippen att ta ledningen flera gånger. En spelmässigt jämn halvlek fick gav ändå halvtidsresultatet 1-4 då bortalaget var ruskigt effektiva med tre mål under halvlekens sista tio minuter. Det kändes lite snopet och något mål för stort.

Bollnäs började andra halvlek bra i sitt försök att jaga ikapp. Både Kasper Milerud och Joel Wigren, två av nyförvärven, stod för varsitt mål. Men vid båda målen svarade Sandviken upp med mål i anfallen efter. 2-4 blev 2-6. 3-6 blev 3-8 och allt såg helt plötsligt så väldigt enkelt ut för SAIK. Men Bollnäs visade karaktär. Istället för att helt falla ihop började man istället jobba sig in i matchen igen. Helavuori gjorde 4-8. Patrik Nilsson krutade in en hörna och ett frislag och vips så stod det 6-8. Då var det tio minuter kvar och långa stunder spel mot ett mål. Men bortalaget höll undan. Bollnäs fick dessutom se Helavuori linka av planen i matchens slutskede. Vi hoppas på snabbt tillfrisknande för redan på söndag är det match igen då Bollnäs ska resa till Uppsala för att ta sig an Sirius.

/ Josef Persson