Foto: Kenta Jönsson

Förlust 2-4 mot Motala

Bollnäs inkasserar helgens andra tung förlust, mot ett Motala som helt klart behärskade de eländiga förhållandena bäst. I lyrspelet har man inte bara en klarare idé, utan även bollvinnare som Niklas Ögren, som tungan på vågen.

Kvällens förutsättningar. Regnigt och blåsigt. 1410 besökare på Åsen. Matchen, åtminstone på förhand ser ut att bli en repris av bortamatchen mot just Motala, som slutade 1-1, efter en orgie i lyror och långa utkast.

Annars är den stora nyheten för kvällen att Andreas Westh gör comeback, efter sin ljumskskada. Ett beslut, som med tanke på den sannolikt mjuka och regnpåverkade isen känns aningen riskabelt, och/eller stressat beslut. Men fysteamet och Westh har säkert koll på läget.

Matchen hinner knappt börja, innan Daniel Mossberg åker ut för en fasthållning (officiellt hakning). Helavuori avslutar själv ett anfall som nästan ser ut att ha gått om intet och sprätter in en boll i Jussi Aaltonens bortre kryss (assist Per Hellmyrs). Det är inte 2 minuter på klockan än.

Målet firas med att de nallar som köpts, och generarat 45,000 kr till barncancerfonden regnar in från läktarna.

Sen händer inget i 20 minuter, innan Jens Wiik ser sig nödgad att riva ner Elias Gillgren som får upp fart centralt.

Sen händer ännu mindre, och isen blir med tilltagande regn allt mer ospelbar. Sen blåser domare Hilerius av första halvlek, efter tre tilläggsminuter.

Sex minuter in i andra halvlek kvitterar Motala till 1-1, Viktor Hulthammar avslutar kliniskt, efter att snyggt tagit med sig en lyra från Anders Persson.

Bara minuter senare ger Philip Florén Motala ledningen, med ett distinkt avslut lågt i Virtanens långa hörn. Passning Albin Rohlén.

Bollnäs svarar snabbt, med mål av Andreas Westh på hörna. (Ass Hellmyrs). 2-2.

Motala, skapar hörna efter en dribblingsprestation av Gillgren, och tar åter igen ledningen på den hörnan. Målskytt Fredrik Lönn.

Efter att Fagerström vikt upp visiret inför en soloraid, får han även i nästa anfall ett drömläge, där Jussi Aaltonen är helt förbispelad, men lyckas få bollen över ribban.

I nästa anfall tilldelas Bollnäs en straff, efter att Ville Aaltonen gått på genombrott ur högervinkel. Straffen från Mickelsson går dock rejält över. Motala strafffar Bollnäs genom att kontra in 4-2 direkt på straffen. Målskytt Jonas Enander.

Trots time-out, som bara ledde till fler paniklyft mot Motalas straffområde, så var Bollnäs aldrig nära ens en reducering.

Nu behöver Bollnäs ta ett omtag och återfinna självförtroende. Även om förhållandena ikväll, särskilt i andra halvlek, missgynnade Motala aningen mindre än Bollnäs, så upplever man som åskådare att det saknas något.

Pluspoängen idag går till Samuli Helavuori, som var Bollnäs klarast lysande stjärna. Förutom målet, så var han den i laget som verkade ha minst bekymmer med att hantera bollen på den knottriga isen.

Nu spottar vi i nävarna orange-blå, och tar de fyra återstående poängen, och tar tillbaka fjärdeplatsen som vi tappade i och meden kvällens förlust. Nästa match är hemma mot Sirius, Fredag den 14 februari klockan 19:00. Väl mött!

Tommi Karppanen