Bollnäs Edsbyn 2-6
Arkivbild: Kolsmyr

Förlust med mersmak

Bollnäs stod upp riktigt bra i bortamatchen mot AIK. Men AIK:s spetsspelare var skillnaden lagen emellan. En spelmässigt jämn match vanns av hemmalaget med 8-5.

 

Senaste matcherna har sett riktigt intressanta ut för Bollnäs. Det känns som spelet börjat kugga i nu. Trots förlusten ikväll, detta var inget undantag. Efter första halvtimmen ledde Bollnäs med 3-1, och det var inte på något sätt orättvist. Casper Ekström förvaltade en frispelning från Helavuori vid första målet. Patrik Nilsson sköt in en retur ur snäv vinkel till det andra. Hellmyrs virkade in det tredje. Daniel Andersson stack emellan och satte en boll för hemmalaget.
Sedan kom en lite jobbig avslutningskvart på halvleken för Bollnäs. Kostsamt bolltapp till 2-3. Sedan två utvisningar tätt inpå varandra. Det gav AIK det utrymme de behövde. Två hörnor med två läckra avslut, och halvtidsledning med 4-3 för hemmalaget.

Andra halvlek började också rätt bra för Bollnäs. Fina anfall och intentioner. Dock resultatlösa. AIK är ett profilstarkt lag fullt med kvalité och finess. Erik Pettersson visade prov på det när han hoppade igenom ett samlat Bollnäsförsvar och satte 5-3 med dryga halvtimmen kvar. Minuten senare skickade ryssen Kim in 6-3 bakom stabilt spelande Aihonen i Bollnäsmålet. Bortalaget tog timeout. Bollnäs tog tag i grejerna igen och gjorde en bra sista halvtimme. Helavuori satte två mål, men det gjorde hemmalaget också och slutresultatet blev således 8-5.

Sammanfattningsvis, en bra match att lägga till hedersamma förluster. Man gav AIK, nu serieledare, en bra match. Börjar få ett eget spel som är vägvinnande och roligt att se på. Gubbarna ser påkopplade ut och ungtupparna tar för sig mer och mer för varje match. Det ska bli riktigt roligt att följa laget under slutskedet av säsongen.
Idag saknades Mickelsson. Han fick en smäll senast och ställdes därför över. Enligt rapporter en försiktighetsåtgärd.

/ Josef Persson