Arkivbild: Kolsmyr
Foto Kolsmyr, arkivbild

Förlust mot Edsbyn i Svenska cupen

Bollnäs fick en tung start i Svenska cupen, där man inte räckte till mot ett defensivt starkt Edsbyn.

Bollnäs började matchen bra. Allt såg stabilt ut, trots att man inte skapade särskilt mycket farligt inledningsvis. När Edsbyn genom Martin Frid tar ledningen, lite enkelt, så känns det inte helt logiskt. Men sån är sporten. Bara tre minuter senare kan Frid dessutom utöka med en hörnkanon i taket. Lite snope start drygt 20 minuter in. Bollnäs skapar fortsättningsvis en hel del, men krånglar ofta till det med ett pass för mycket och får bara betalt i hörnor. Hörnor som initialt inte betalade sig alls. många inslag var klena och avsluten, när de kom, fastnade i Edsbyns skickliga rus.

I halvtid kändes det som om Bollnäs varit det tyngre laget, men Edsbyn hade fått utdelning.

Andra halvlek startar med en kalldusch. Edsbyn gör 3-0 på sin första hörna i halvleken (Ted Hedell), efter bara ett par minuters spel. Bollnäs ser ut att tröttna allt mer in i halvleken och Edsbyn kan styra spelet allt mer, samtidigt som Bollnäs kommer upp i manfattiga anfall, och tar många tidiga/desperata avslut istället för att ta omtag med bredare anfall. Bollnäs drar på sig tre utvisningar och följaktligen kommer även 4-0, på en hörnvariant denna gång. Avslutare Oscar Wikblad.

Inte förrän i 86:e minuten får Bollnäs hål på målnollan, när Hans Andersson kan smälla upp en kort högerhörna i närmsta krysset. Erik Pettersson snyggar till slutsiffrorna till 4-2, även det på en hörna från höger i den 89:e minuten.

3,5 minuters övertid räckte inte för att komma närmare, och Edsbyn tar, rättvist, hem de första 2 poängen i cupen. Försvaret och hörnskyttet blev segervapnen, samtidigt som Bollnäs stressade lite väl mycket i sina anfall i andra halvlek. Det är svårt att dra några växlar på en så tidig match och med nya spelare att i uppställningen, men det var kul att det hettade till direkt med tävling. Kanske borde Bollnäs lagt in en träningsmatch inför cupen om man hoppats gå långt?

Utanför truppen idag stod, Lusen (ljumskkänning), Åström, Marcus Persson, Hed, Rönnlund och Törnberg (de två sista utlånade för spel med KSK).

Det får bli nya tag den första september när vi tar emot IK Sirius hemma i SBB Arena.

Tommi Karppanen