Förlust mot SAIK i träningsmatch 10-4

Efter en lovande start, var Bollnäs ändå chanslösa i träningsmatchen mot Sandviken.

Bollnäs kommer till spel med Per Hellmyrs, efter några matchers frånvaro. Däremot saknades Samuli Helavuori. Vikarie på vänsterhalven Anton Dahlberg. Anton Dahlberg inleder lysande i matchen. Han står nämligen för två mycket vackra framspelningar till en 0-2 ledning för bortalaget Bollnäs.  I 13:e minuten  0-1 Patrik Nilsson, efter först brytning av Erik Persson, sedan mycket vacker framspelning från Dahlberg, och sedan i 19:e minuten hittar Anton fram med en riktigt snygg djupledspassning till Christian Mickelsson, som helt ren kan avancera in i straffområdet och sprätta in 2:an bakom Joel Othén.

Efter en inspirerad, om inte högintensiv inledning, så tar SAIK över taktpinnen något. Det vapen som sårar Bollnäs är anfall på flankerna, vilket bl a ger Sandviken 8 hörnor under första halvleken, av vilka man förvaltar 2 st. På de inspel som kommer från förlängd mållinje står Daniel Berlin för 2 assist när Bollnäsförsvaret 2 gånger helt tappat positionerna. Saiks målskyttar: Bergman (hörna v), Niklas Holopainen, Lukas Widman, Albin Airisniemi (hörna h).

Efter att ha hamnat i tvåmålsunderläge, börjar även Bollnäs söka hörnor och på lagets tredje hörna förvaltar Christian Mickelsson en högerhörna och putsar paussiffrorna till 4-3.

Andra halvlek startar med en kalldusch Albin Airisniemi kan sätta en boll efter bara 30 sekunder, och det visade sig vara ett omen för hela halvleken. SAIK rinner ifrån till 10-4 när spelet hackar för gästarna och hemmalaget lägger i en högre växel. Bollnäs mål, lite slumpartat av Patrik Nilsson kommer efter att SAIK kopplat greppet efter mål av Holopainen, Edlund och Berlin. Efter tröstmålet gör Stadin 9-4 och Linus Forslund 10-4.

Bollnäs defensiv denna afton visade allvarliga brister, och man orkade aldrig att hota SAIK offensivt i andra halvlek.