Category
A-laget, Försvarare, Spelare

2. Jens Wiik

Beskriv dig själv. Vem är du?

-En lugn och snäll kille utanför isen.

Vad pysslar du med utanför bandyn? Några hobbys?

-Fiska tycker jag är riktigt roligt. Sedan tycker jag att all sport är intressant att följa. När jag var yngre höll jag på med många olika sporter.

Är du skrockfull inför matcher? Om du behöver göra något på något speciellt sätt inför en match?
-Njae. Jag har sett värre fall än mig själv. Det enda jag har är att jag ska knyta höger skridsko före vänster skridsko. Men det är inget annat. Och det är väl inte så att det skulle bli katastrof om jag skulle knyta vänster skridsko först heller. Det bara blir så. Man känner sig trygg i det och då blir det bara så. En rutin.

Hur ser du på laget som vi har nästa säsong?

-Jag tycker det ser intressant ut. Vi har både äldre och yngre spelare och vi har många som kommer att slåss om startplat- serna i vinter så det kommer bli bra konkurrens. Så det gäller bara att vi ska få ihop vårt spel så kan det bli jättebra i vinter.

Vad har du för tankar inför säsongen?

-Det är alltid svårt att sitta så här och säga innan säsongen. Det viktigaste av allt är ju att vi kommer ihop som grupp och att vi jobbar mot samma mål. Därefter får man ta match för match för att försöka hamna så högt upp i tabellen som möjligt innan slutspelet. Men vi har absolut potential att hamna åtminstone topp fem. Sedan är det mycket som kan hända på vägen. Men ju bättre man kan få ihop laget som grupp desto längre har man möjlighet att kunna nå. Det blir ju lite mer nu i samband med resan till Ryssland att vi kommer att kunna jobba ihop oss mer som grupp och komma fram till lite saker.