Ny storseger i World Cup

Med inte så lång vila efter att ha nedkämpat Edsbyns IF med klara 7-2, så började fredagen med en tidig match mot Åby/Tjureda för Bollnäs. En match man kontrollerade trots att man inte var helt påkopplade i första halvlek.

Som väntat mötte Bollnäs ett Åby/Tjureda som prioriterade defensiven. Ändå hade inte matchuret nått tre minuter innan Christoffer Fagerström gör första målet på en delikat djupledspassning från Per Hellmyrs.

Bollnäs kontrollerar sedan skeendena, men tappar fokus en bit in i halvleken, och tappar bort Filip Bringe, som ensam med Patrik Aihonen kan kvittera.

Närmare än så kom dock inte elitserienykomlingen.

Fagerström rivs ner efter en snygg åkning i 22:a minuten, men gör mål. Domaren anser dock att han dömt straff dessförinnan. I en märklig situation, så blir det till slut Christian Mickelsson som får bli målskytt på den utdömda straffen.

I halvtid bestämmer sig Bollnäs för att höja tempot, och det gör man. Efter en halvlek där man praktiskt taget spelade mot ett mål, så rinner Bollnäs tillslut ifrån till 6-1, efter mål av: Andreas Westh (sorkdödare, 31), Kasper Milerud (36), Philip Flodstam (returfångare igen, 41) och slutligen Oskar Westh (hörnretur, 60+1).

Nu får Bollnäs en skön vila inför mötet med Uralsky/Trubnik, lördag eftermiddag, en match som oavsett utgång i matchen Edsbyn – Uralsky/Trubnik kommer att bli avgörande för seriesegern, då inbördes möten trumfar den fina målskillnad Bollnäs skaffat sig (+10 mål). Om ryssarna vinner mot Edsbyn är resultatet direkt avgörande. Om Edsbyn vinner räcker ett kryss för serieseger. För den händelse att Edsbyn vinner både mot Uralsky/Trubnik och mot Åby/Tjureda, så kan vi ha en tabell som slutar med tre lag på 6 poäng (d.v.s. om Uralsky/Trubnik vinner mot Bollnäs på lördageftermiddagen). I den händelsen vinner det ryska laget gruppen före Bollnäs, som i egenskap av seger mot Edsbyn tar andraplatsen. I alla händelser spelar Bollnäs kvartsfinal på lördag kväll. I den värsta av världar så kan den kvartsfinalen komma att starta redan 5 timmar efter matchstarten mot Uralsky/Trubnik. Om nu inte mer än fyra grupptvåor slutar på sex poäng, och Bollnäs kan förlora platsen via lottning. Men inte ska väl denna upplaga av Bollnäs behöva hamna i den sitsen, de tar väl minst den där poängen? Minst!

Citerar Peter Harrysson. Det är oooliiiiiiidligt spännande!

Tommi Karppanen