Ordförande har ordet, försommar-edition

Vår ordförande Sofia Nordell har ordet...

Hej alla!

Nu närmar vi oss sommar och semestrar! Äntligen får vi också lite sol och värme och det känns som om hoppet om lättade restriktioner är i sikte.Arbetet inom föreningen pågår dock för fullt och vi förbereder oss redan inför kommande säsong.

Mycket har hänt vad det gäller ekonomin, jag kan bekräfta att den miljon vi prognostiserade kommer bli det resultat vi redovisar för i år. En ny budget för kommande säsong är beslutad och det kommer att bli tufft men vi har en tydlig plan på hur vi ska uppnå en ekonomi i balans innan vi får tillträde till vår arena.

Arbetet med att implementera våra värdegrunder Respekt, Gemenskap och Glädje, fortgår och vi ser över hur dessa ska integreras mer i vår vardag via sociala medier och vår logga. I höst kommer ni få se mer av detta.

Andreas Sonefors är ju numer anställd på halvtid av föreningen och han kommer fortsätta att utveckla vår marknadsföring och sponsorrelationer, framförallt via digitala kanaler.

Många ringer och frågar om teglet på SJ-området och anledningen till att svar dröjer är för att entreprenören HENT, måste stämma av vilken mängd de behöver behålla själva eftersom en del av hallen ska kläs i detta för att bevara lite ”känsla”. Dom måste också stämma av att det inte är kontaminerat. Vi kommer gå ut på vår hemsida och alla sociala medier med mer info, förhoppningsvis inom kort.

Vårt kansli kommer vara helt stängt under juli månad och just nu är vi några som delar på de arbetsuppgifter som finns, så vi ber er ha överseende med att det ibland tar lite längre tid med återkoppling från oss.

Under kommande säsong kommer styrelsen att fokusera på följande:

  • Uppnå en ekonomi i balans
  • Skapa en trygg plattform där föreningen ses som en trygg och stabil arbetsgivare
  • Bygga upp ”team-känslan” och vi-känslan i föreningen med målet att vi alla spelar i ”samma” lag. Alla som bidrar till föreningens bästa behövs och ska uppskattas. Välviljan från er alla har vi stor respekt och tacksamhet för.
  • Arbeta fram en hållbar affärsmodell för att skapa intäkter som gör att vi får en långsiktig ekonomi i balans.
  • Arbeta fram den organisation vi kommer att behöva för att nå våra mål, både de sportsliga och ekonomiska.

Vi ser fram emot lättade restriktioner så att vi kan ge vår publik en upplevelse igen i höst! Vi ser också fram emot att få igång vår verksamhet så att vi alla kan mötas och min plan är att träffa alla aktiva i föreningen i mindre grupper så att jag får en möjlighet att besvara frågor och förklara mer ingående hur styrelsen tänker och varför vi valt att sätta de mål vi gjort.

Nu under sommaren så sker ändå vissa aktiviteter. Så sent som i helgen anordnande vår käre Inge Näslund en insamling genom att dra ett däck runt Vågen. Tusen tack till Inge, du är en fantastisk eldsjäl! 70 000 kr genererade detta och vi är så tacksamma till Inge och alla som stöttade insamlingen.
Om två veckor kommer vårt damlag arrangera Stödruset för att samla in pengar till vår fina förening. Ett enkelt sätt att skänka pengar är att swisha till 123 308 63 37. Pengarna går oavkortat rakt in i föreningskassan och varje krona är viktig för oss!

Avslutar med att rikta ett stort tack för alla insatser som hjälper till att driva och utveckla föreningen. All Respekt och Tacksamhet för er omtanke och välvilja.

Önskar er en fantastisk sommar och hoppas att vi möts i höst!

Sofia Nordell

Ordförande Bollnäs Bandy