Foto Micael Kolsmyr

Revansch mot SAIK 6-2

Efter en jämn första halvlek, så kan Bollnäs GIF till slut ganska komfortabelt frälsa en fredagsyster och sångglad hemmapublik, genom att glida ifrån till en ganska klar seger.

I värmen höll isen bra i början av halvlekarna, men blev sträv och hoppig ungefär halvvägs in i dessa. Spelet blev därför något chansartat, då spelare med full kontroll plötsligt åkte ifrån ett studsande nystan och lämnade omställningsmöjligheter.

Första halvlek var spelmässigt helt jämn, men Bollnäs tar över skeendena i andra halvlek, och kan ganska kontrollerat ta med sig bägge poängen från omgången.

Målen då.

1-0 (12) straff Mickelsson, efter ett anfall som Bollnäs nära nog tappar, men där både Hellmyrs och Fagerström har ögon i nacken och hittar omöjliga passningar till Oskar Westh, som får ett slag när han åker in i straffområdet.

Nästa incident är straff till Sandviken, men där limmar Virtanen skottet från Linus Forslund. Straffen var i ärlighetens namn inte den bästa man sett.

1-1 Kommer ändå i 30 minuten. Dennis Henriksson med en rejäl mörsare på halvdistans.

Med dryga minuten kvar av första halvlek, krigar Fagerstöm åt sig bollen, och tar ett avslut på halvdistans. Och vilket avslut sen. Nätet buktar fortfarande.

Strax före paus drar Andreas Westh på sig en fasthållningsutvisning och SAIK får ett frislag i bra läge, men inte kan förvalta. Paussiffror 2-1 till Bollnäs.

Inledningsvis i andra får Bollnäs ett mål bortdömt, oklart varför. Antagligen för felaktigt inslag. Istället är det Sandviken som får nästa mål 2-2 (50). Linus Forslund revancherar sin straffmiss och sätter en fin pärla, även han på halvdistans. Målet kommer direkt efter att Mickelsson sånär fått ett friläge med Othen i SAIK-målet, och under Wesths utvisning.

Daniel Mossberg ger, bara två minuter senare, åter Bollnäs ledningen, på volley efter ett vaket lyft in av Per Hellmyrs.

(59) 4-2 Christian Mickelsson, får göra ett enkelt mål, efter att Hellmyrs vänt omkring några vändor, vänder ur och vänder in, och ut och in på SAIK-försvaret, innan han kan peta fram bollen till Mickelsson.

En dryg halvtimme in i andra bombar Andreas Westh in 5-2 på hörna. Detta nästan omedelbart efter att SAIK sett sig nödgade till en Time-out.

Oskar West spikar slutsiffrorna, 6-2, i matchminut 73, efter att Daniel Mossberg läckert skarvat vidare en lyra från Myran.

Förutom Per Hellmyrs som åter igen är matchens överkucku, så måste jag tillskriva laginsatsen som nyckeln till segern. Ingen föll riktigt ur ramen vid något tillfälle. Spelarna krigade för varandra och stod för lysande arbete i defensiven och kreativitet i offensiven.

Några spelare och detaljer lyfter jag ändå fram. Samuli Helavuoris och Christoffer Fagerströms brytningar i defensivt utsatta lägen, Pertti Virtanen som kändes tryggare och större än någonsin och Christian Mickelsson, som fortsätter att leverera och nu ligger först i elitseriens skytteliga. (Låt gå för att tabellen haltar något).

Efter matchen kan undertecknad sitta och mysa över att Flames står kvar och sjunger en bra stund, och får till slut Svenne Olsson att bjuda på ”sälen” som tack för stödet.

Nu blir det ett längre speluppehåll på Sävstaås, då Bollnäs har tre raka bortamatcher efter landslagsuppehållet att beta av. Sirius, Vetlanda och AIK.

Nästa hemmamatch blir mot IFK Motala den 9:e februari. Väl mött då!

Publik 1760

Tommi Karppanen