SAIK – Bollnäs 6-6

Först kontrollerat, sen brann det till i andra. Bollnäs tar bortapoäng igen, efter bla 3 mål av EP!

Matchen inleds av 2 lag som prioriterar säkerhet i spelet framför vild offensiv. Som väntat är det SAIK som håller boll mest, men Bollnäs försöker också vårda när man har kontroll, men är kanske lite rakare i anfallen. Bland annat när EP slår in en passning snett inåt bakåt ur snävt västerläge. Bollen smiter förbi 3 Sandvikenklubbor och hittar fram till Philip Åström som kan raka in 0-1. Detta sker i den 7:e spelminuten. 1-1 sätter Daniel Bäck-Nirs enkelt efter att frispelats av Mossan.

Berlin sätter 2-1 på hörna, och Othén friställer i 30:e min EP med ett svagt utkast rakt ut i banan. Ensam med SAIK-keepern lurar EP upp honom i korvkön och lyfter in 2-2, vilket står sig halvleken ut.

Andra halvlek rivstartar med att SAIK sätter en HÖRNA (Linus Forslund). Bollnäs kvitterar på straff (Sadakov) efter en märklig situation där Othén som förövaren.

SAIK gör efter detta ett miniryck med 2 mål. Edlund (straff) och Berlin (helt frispelad, obevakad och med öppet mål).

I det här läget känns hemmalaget tyngre och kan styra det mesta av spelet, men Bollnäs krigar ikapp med 2 hörmål. Först EP sen Dahlberg.

SAIK svarar direkt genom solomål av Airisniemi, och ser därefter ut att kunna kontrollera matchen ut, men Bollnäs blixtrar till mot slutet, och Othén tvingas fälla Oskar Westh i friläge. Kvällen lär inte hamna i något arkiv av bästa matchminnen hos Joel Othén. Hans andra utvisning och andra ingripande som leder till en straff. Ni har väl inte glömt bjudningen till EP i första halvlek?

Straff!

På tilläggstid!

Fram till straffpunkten…

…Erik Petterson!

6-6. Stenhårt till höger.

Repris på fjolårets resultat i Göransson Arena.

Väl kämpat, men den här gången med lite medstuds! SAIK var tyngre, men Bollnäs vassare i de lägen man skapade.

3 poäng på 2 bortamatcher!

Nu ser vi fram emot att hojta fram våra krigare i vår nya hemmaborg! Lapp på luckan, eller hur?

Tommi Karppanen