Seger i en tät drabbning.

Bollnäs vinner efter att Vänersborg hämtat upp 2-0 i paus till 2-2. Ere Verhelä frälser Bollnäs med en sen hörnbomb.

Matchen, liksom några vi sett tidigare börjar med att lagen prioriterar säkerhet, och inledningen av matchen bjuder mest på ställningskrig.

Bollnäs, genom Marcus Persson bryter dödläget efter 25 min, när han får rejäl träff på hörna och sätter den i luckan som uppstår till vänster om Anders Svensson i Vänersborgskassen.

Bollnäs kontrollerar skeendena väl i första halvlek, och 9 minuter senare hittar Hans Andersson fram med ett lyft till Saku Hämäläinen, som efter en nedtagning i den högre skolan kan runda Svensson.

Bollnäs Vänersborg 3-2
Saku sätter 2-0
Foto Kolsmyr

I andra halvlek kliver Vänersborg upp högre på Bollnäs, men åstandkommer inte särskilt mycket i farligheter. Faktum är att man inte har några riktiga farligheter mot hemmalagets defensiv. Men hörnor skapar man i massor, och på en av dem får Markus Kumpuoja till slut in en reducering. En viss nervositet verkar krypa in innanför hemmaspelarnas tröjor, och man hamnar lägre i försvarspositionerna, samtidigt som Vänersborg vädrar blod.

Adam Herou Löf står för mycket av det som händer offensivt för gästerna, och kan i 75:e minuten servera Emil Viklund som kan skjuta in 2-2 på halvdistans. Som åskådare fanns minnena från Siriusmatchen allt för starkt i minnet just i det här läget.

Bollnäs tar time-out kort efter målet. Vad som sades blev inte helt uppenbart i spelet, däremot lyckas man skaka fram en hörna från vänster. Mitt framför mål är det Ere Verhelä som tar avslut och sätter tillbaka Bollnäs i förarsätet.

Vänersborg tar time-out, och bägge lagen börjar spela långt. Vänersborg kommer till några avslut, men i ärlighetens namn så var Bollnäs närmare 5-2 än gästerna en kvittering. Både Saku (stolpträff, via Sverre) och Caspher Ekström (dubbelchans) i frilägessituationer.

Publiksiffran: 907 personer.

Tommi Karppanen