Sista från Jespers Dagbok, Ryssland

Summering

Nu sitter man här med några dagars distans, och en hyfsat återställd jet-lag och ska försöka summera vårt Rysslands-äventyr lite kort och även sammanfatta de sista dagarna.

Söndagen skulle alltså bli en placeringsmatch mot Edsbyn, det känns som att vi kan varandra rätt bra vid det här laget – och mer kommer det bli redan innan serien startar. Hur som helst är alla beredda på match och står laddade, ett litet problem dock. En tät dimma ligger över isen, något som kanske inte riktigt går fram på TV-bilderna. Det här medför först en försening av matchen innan domaren till slut är tvungen att blåsa igång matchen med kommentaren ”We start, but we go slow” ! Matchen hinner inte pågå många minuter innan hälften av alla lampor slocknar dessutom! När väl matchen startar igen är dimman fortfarande där och från bänken är det omöjligt att få nåt perspektiv på spelet så vi står och tittar på storbildsskärmen resten av halvleken.

Andra halvlek blir det bra mycket bättre och vi lyckas vinna matchen. Det känns otroligt skönt att veta att man får sätta sig på planet med en avslutande vinst.

Som avslutning på vistelsen så har Mickel rekommenderat en restaurang som vi alla ska gå ut och käka på. Ser väldigt flott ut och för att göra det enkelt och snabbt så tänker vi att vi beställer in pizza till allihop, tyvärr är inte det en bra idé. Det visar sig att de bara kan göra pizza till 10 stycken sen är det slut på deg! Jaja, vi tar väl hamburgare till resten då… Nä det gick inte heller, tydligen fanns det bara 3 hamburgare. Beställningen slutar således med 10 pizza, 3 hamburgare och 11 pasta carbonara. Hur som helst blir det en trevlig kväll!

Måndag morgon och hemresa, Kasper konstaterar att han kommer att få ha världens längsta födelsedag. Med tidsomställning blir måndagsdygnet 32 timmar.

Hemresan går lika smärtfritt som allting annat har gjort den här veckan. På flyget från Moskva hamnar jag bredvid ass-kollega Jonsson som konstaterar att de i Edsbyn har haft en lika bra upplevelse som vi.

Sammanfattningsvis har vi haft en otroligt bra resa. Allt från mat till service och logistik har varit tipp-topp. Neftyanik och den organisation som står bakom cupen ska ha en enorm eloge och jag tror jag kan prata för alla när jag säger att det här är ett äventyr man gärna är med om igen!

Jesper Söderbäck