Erik Stoor i Bollnäströjan. Foto: Kenta Jönsson.

Stoor inför premiären

Några korta med Erik Stoor inför Faluns återkomst i högsta serien, på hemmaplan, mot gamla lagkamrater från Bollnäs, så tänkte undertecknad att det skulle vara intressant att känna honom på pulsen lite.

– Ja, hur går tankarna såhär dagen innan premiären?

-Ja det blir häftigt. Särskilt roligt blir det ju att möta Bollnäs. Premiär och hemmais och allt. Det är alltid lite speciellt att möta gamla lagkamrater i tävlingssammanhang. Även om det blivit lite nya ansikten i Bollnäs sedan jag spelade där så känns det som om man känner mer än halva laget.

– Du var rätt många i Bollnäs som tog till sig dig under din tid hos ”oss”. Men det blev ändå hemflytt istället för fortsatt spel i högsta serien. Men nu har du ändå nått fram. 

– Extra kul är det för mig eftersom jag alltid önskat spela i elitserien, men samtidigt alltid varit väldigt hemmakär. Jag trivdes ju väldigt bra i Bollnäs också, men Borlänge är ”hemma” och det drog mig tillbaka. Nu får jag det bästa av två världar. Och hela familjen kan vara med från läktaren. Det tar ju ingen tid alls egentligen att åka den lilla biten mellan Falun och Borlänge, så Falun är liksom hemma för mig så.

-Så du har din egen lilla hejaklack på läktaren?

-Haha, ja. Fast farsan och morsan har ju alltid varit med. Särskilt farsan. Han har alltid varit med på allt. När jag spelade första året i Bollnäs bröt jag ju fingret efter tre matcher. Matchen efter var borta mot Kalix. Farsan var där ändå. (Patrik) Larsson, som var tränare då blev rätt förvånad när han såg honom där då!

– Apropå Bollnäsanknytningar. Var Jocke Forslund inblandad i att du hamnade i Falun?

-I allra högsta grad. Han kände ju till mig från mitt andra år i Bollnäs, så när han och sportchef hörde av sig till mig och kunde presentera en intressant position för mig, så var valet enkelt.

Finns ju ännu fler beröringspunkter till Bollnäs i dagens Falu BS. Caspher Ekström har gått in i truppen, hur går det för honom?

-Han är ju given i startelvan, så det går bra för killen.

(Caspher noterades för 1 mål och 2 assist i senaste träningsmatchen mot IK Sirius – författarens anmärkning)

-Så, vad är ditt tips inför morgondagen?

-Jag hoppas på en jämn, spännande och rolig match. Jag tror att det kan bli ganska jämnt, och att det blir de små sakerna som kommer att avgöra.

-Vad är taktiken för Falun då? Tokstabil defensiv?

-Nej, det är inte vår tanke.

-Kom igen, ni har Jocke Forslund som tränare, visst är det prio på defensiven? Vi har ju haft honom som tränare i tre år, så vi vore förvånade om det inte handlar mycket om att vara säkra hemåt.

-Fast vi pratar mycket om vad vi vill göra offensivt! Så det kan nog bli en och annan överraskning.

-Ok, till slut. Vem ska vi titta lite extra på i Falu BS?

-Gillar du defensivt starka spelare så ska du absolut spana lite extra på Jocke Bergman. Det är en riktigt bra back, som håller bra på den här nivån.

Erik Stoor i en match mot Zorkij i Champions cup 2014. Foto: Anders Gårdestig[/caption]

Med det tackar jag Erik Stoor för att han tagit sig tid, önskar honom lycka till fast inte just imorgon.

Tommi Karppanen

 

Glöm inte att köpa säsongskort

bollnasbandy.ebiljett.nu

Stöd gärna vår verksamhet – bli medlem!

webbshop.bollnasbandy.se/biljetter-och-medlemsskap/medlemsskap-20182019