Tufft motstånd från början

Regerande ryska mästarna bjöd på en bandyuppvisning!

SKA Neftyanik bjöd i början av matchen på fin bandy och gjorde lite som man ville, man var rakare, snabbare, skickligare och mer samspelta än gästerna från Hälsingland.

Det stora äventyret långt borta i österled fick en tung start. 12-1, mot ett storspelande Neftyanik.

Trots ett tidigt underläge mot ett av världens bästa klubbar på deras egen is, så ser Bollnäs offensiv positiv ut i första halvlek, eller ja, första 30 minuterna i alla fall.

Bollnäs är en tid det lag som i stort för matchen, mycket tack vare en fin hög press innan SKA Neftyanik hinner bygga igång anfallen. Men kämpar på och reducerar långt ifrån orättvist till 1-2, efter samarbete mellan nyförvärven Fagerström (målskytt) och Mossberg. Sen får man bara att lyfta på hatten för lektionen hemmalaget bjuder på i rakt anfallsspel och hot i djupled. I halvtid har man gått ifrån till 5-1 (trots att man bränt en straff på vägen). Behöver man nämna att Ishkeldin och Petterson målade för hemmalaget?

Andra halvlek fortsätter på samma linje ryssarna går ifrån till 10-1 innan Svenne tar en time-out. Han summerar matchbilden bra med. ”Använd huvudena nu, spela med raka linjer nu, vi har mycket bra att ta med oss, men när vi ger bort bollarna, så blir vi bara ännu tröttare”.

Kul att Bollnäs vill framåt, men vi behöver slipa på lite nycklar, och fundera på hur vi samtidigt håller tätt hemåt.

Tommi Karppanen