Foto: Kenta Jönsson (arkivbild)

Utvisningar fällde Bollnäs i första semin

I en match där Villa/Lidköping, som väntat förde mycket av offensiven, gjorde Bollnäs det man skulle, men lämnade för mycket ytor när man drog på sig 50 utvisningsminuter.

Matchen i Lisch börjar i friskt tempo, och det är Bollnäs, som i ett fartfyllt samarbete mellan Fagerström och Mickelsson tar ledningen med 0-1. Fagerström för upp bollen från egen planhalva, passar till en nästan stillastående Mickelsson, som hittar tillbaka till Fager, som från friläge i straffområdet kan näta.

Joakim Andersson, kvitterar efter att friställts med en lyra mot ett högt stående Bollnäsförsvar. Just den här typen av djupledsspel tvingar under halvleken ner Bollnäs djupt i egen försvarszon, då det i matchens inledning skapar enorma ytor framför Virtanen i Bollnäsburen.

Bollnäs kan ändå gå till pausvila i ledning 1-2, efter att Daniel Mossberg och Per Hellmyrs passar sig igenom Villaförsvaret. Matchens snyggaste mål.

Bollnäs drar på sig 4 st utvisningar i slutet av första och i början av andra halvlek. De två senare innebär att både Daniel Mossberg och Samuli Helavuori samtidigt sitter på botbänken. Villa som genom Martin Karlsson redan kvitterat till 2-2 utnyttjar det numerära överläget i slutet av Mossbergs utvisning och kan ta över ledningen i matchen, 3-2 (Martin Karlsson – igen).

Johan Esplund ser till att Villa går ifrån ytterligare till 4-2, sedan Christoffer Fagerström hamnat på utvisningsbänken. Matchuret står på 86:15

Ridå!

Eller?

Bollnäs försöker med några vildsinta attacker, och belönas med en solklar straff. Christoffer Fagerström sätter straffen lågt till höger om Jesper Thimfors.

Matchuret säger 91. Flera minuter tillägg kvar att spela på. Lite nerv!

Bollnäs sätter allt på ett kort, och lämnar ytor defensivt som Johan Esplund kan utnyttja till 5-3.

Ridå igen!?

Nejdå, årets upplaga av Bollnäs GIF gillar övertidsdramatik.

Jens Wiik lyckas med ett konstigt mål på en skottretur, (där skottet fastnar inne i målet – mot insidan av bollkorgen). Efter visst palaver, där Bollnässpelare måste visa domarna var bollen sitter, så godkänns till slut målet.

Villa/Lidköping håller sedan undan till en knapp seger.

Inför hemmareturen, behöver Bollnäs undvika att dra på sig så många utvisningsminuter, och samtidigt hålla lite mer boll. Så långt borta var det ändå inte att Bollnäs kunde skrälla denna kväll, även om Villa fick hålla mycket boll.

Väl mött på tisdag klockan 19:00. Då är det dags för match 2 – och revansch – på Åsen.

Vi gör det tillsammans

Tommi Karppanen