World Cup 2019 Edsbyn – Bollnäs 2-7.

Bollnäs fick en smakstart på World Cup 2019. Med effektivt skytte och disciplinerad defensiv nedkämpades Edsbyn till slut enkelt med sju mål mot två.

Fem skott får Bollnäs på sin första hörna (från vänster). Till slut letar sig bollen tillbaka till Hellmyrs (hörnläggaren).  Myran tar god tid på sig, siktar in sig och prickar bortre krysset bakom Anders Svensson. Edsbyn 0, Bollnäs 1.

Oskar West får jaga långt efter ett lite brant pass från egen defensiv. Jakten ger honom god fart. Så god fart faktiskt att han kan soloraida in mot Svensson, vika vänster och sätta ett lågt skott till höger om honom. 0-2

0-3 Ville Aaltonen, på hörna från vänster med knappa fem minuter kvar av första halvtimmen. På första skottet denna gång.

Bollnäs drar på sig en utvisning efter att Joel Wigren ansetts sig behöva bromsa in Tuomas Määttä. 28:e matchminuten. För övrigt matchens enda, men Edsbyn kan inte utnyttja det numerära överläget.

Lagen går till vila med en tremålsledning för Bollnäs.

I andra halvleks fjärde minut utökar Helavuori till 0-4, efter att Bollnäs dragit fördel av ett dåligt pass av Määttä i ett Edsbyanfall.

Minuten senare bryter Bollnäs ett nytt anfall strax utanför eget straffområde och ger Fagerström en kontring mot 2 Edsbyförsvarare. Han driver ut mot vänster och tar skott mot Svenssons bortre stolpe. Svensson når inte och vi får 0-5.

0-6 nr 33 Philip Flodstam, på retur efter en rörig situation där Oskar Westh först tagit avslut.

1-6 strax efter att matchuret nåt 50. Edling, efter att Bollnäs blivit något passiva.

1-7 Philip Flodstam igen, rappt framme när Edsbyförsvaret slarvar bort en boll framför eget straffområde.

2-7 Tuomas Määttä, på en retur efter en högerhörna.

Ja, vad säger man. Smakstart i turneringen, tät defensiv och grym effektivitet i målskyttet. Just målskyttet har ju varit lite av problemet i tidigare turneringar denna försäsong, så dagens resultat kan ge råg i ryggen inför fortsättningen. Intressant fördelning av målskyttar. När Mickelsson går av planen utan, så tar andra spelare sitt ansvar. Förutom Flodstam med två mål, så fördelades målgörandet på 5 andra spelare.

Nu är det bara att ladda för morgondagens matcher.