Storseger mot Gripen

Efter en vecka i olyckans tecken gånger 2. En snöplig torsk borta mot Villa/Lidköping på övertid, och med en hemmaisparkett som plogats sönder av en trasig ismaskin, så var det dags att möta luriga Gripen på nylagad men mycket hård is som skulle ställa till det i passningsspelet. Annars fina förhållanden. 1169 tappra supportrar hade letat sig upp på läktarna.

Att Bollnäs var revanschsugna visade man direkt i matchöppningen. Förutom en hörna som Gripen får i första minuten så är det bara Bollnäs som skapar. Och när Berlin spelar in till en laddande Per Hellmyrs i straffområdet efter 5 minuter så kommer 1-0 upp på tavlan.

I elfte minuten utökar Ville Aaltonen på framspelning från Patrik Nilsson till 2-0. Fastän Bollnäs fortsätter att skapa, så kan Gripen komma tillbaka genom 2 mål på två minuter av Adam Rudell, varav det första på lagets andra hörna. Så långt inte alls rättvist.

Efter detta fortsätter Bollnäs att vara det kreativa laget, men anfallspelet blir mer avvaktande än tidigare, samtidigt som Gripen gör det trångt och försvarar sig med hela laget.

I fyrtionde minuten får till slut hemmalaget utdelning på första hörnan från höger. Skarprättare Patrik Nilsson, som formligen bombar upp bollen i nättaket.

Första halvleken slutar således 3-2.

I andra halvleks inledning ställer Gripen, trots en man på  botbänken en allvarlig fråga och utmanar mer offensivt. Och skapar både hörnor och frislag i farliga lägen.

Matchen fortsätter att vara tämligen jämn fram till matchminut 75, där Bollnäs kan utöka på hörna, genom Andreas Westh. Dessförinnan spelar bägge lagen periodvis väldigt chansartat, med många felpass och märkliga situationer som ibland blir smått komiska.

160109 Andreas Westh Foto: Kenta Jönsson

Efter Wesths hörnmål, så går proppen ur. Bollnäs, med ökat självförtroende gör nu mål på nästan varje läge.

Minuten senare utökar Bollnäs ytterligare, till 5-2, där Christian Mickelsson utnyttjar en missad nedtagning i gästernas försvar.

6-2 (83) med signatur Andreas Westh, återigen på hörna från vänster.

7-2 (84) strax efter, Christian Mickelsson, nu på hörna från höger.

8-2  (89) slår Patrik Nilsson påpassligt in på lyra efter kort lyft från Per Hellmyrs. Det blir också slutsiffror.

Bollnäs står för en habil laginsats, och i slutet av matchen kommer även de enkla målen som saknats lite på senare tid. Framför allt glädjande är 50-procentig utdelning på hörnor efter en tids tröghet i hörnskyttet.

Tommi Karppanen