Bollnäs glänste mot Västerås SK

Matchen startar med att Bollnäs får straff redan i andra matchminuten. Nilsson får inte till en perfekt straff och Bergwall räddar förtjänstfullt med benskyddet. Returen som går rakt ut till Bollnässpelare blåses av för offside.

Bollnäs är också det lag som startar matchen piggast. Och har de allra klaraste chanserna. Starkast i minnet bränner Mickelssons miss när han missar öppet mål efter pass från Aaltonen. Västerås SK jobbar sig in i matchen under halvleken och får matchbilden att bölja mer. Halvvägs in i halvleken spelas det raggarbandy, och lagen byter anfall med varandra och passningsspelet blir slarvigare med tiden. VSK tjänar ihop till en rad hörnor i mitten av halvleken där den yttersta skärpan saknas, och första halvlek förblir mållös.

I andra halvleks inledning fortsätter intensiteten, Bollnäs skapar genast ett par bra lägen på misslyckade VSK-framstötar utan att kunna kapitalisera på dem. Bollnäs skapar en hel räcka målchanser, men till och med när man är helt ren med Bergwall, och i praktiken spelar sig förbi honom, lyckas den gamla målvaktsräven hålla tätt. Bollnäs är också det lag som är klart mest förtjänt av ett ledningsmål i det här läget. Och när man ändå lyckas få bollarna förbi honom så räddar virket. Inte förrän i 83:e minuten överlistas Bergwall efter att Patrik Nilsson med skottpassning hittat Mickelsson som punkterar nollan. Under övertiden punkterar Nilsson till slut matchen med 2-0 på volley efter räddning av Bergwall på Hellmyrs snygga räd och avslut.

Resultatet den här gången går inte att diskutera, Bollnäs överglänste VSK med råge ikväll, och uppvisade ett fantastiskt spel och moral över hela banan, från Aihonen till Nilsson och siffrorna kunde mycket väl ha varit betydligt större om det nu inte vore för en fantommatch av Bergwall i Västerås bur.

170120 Bollnäs spelare jublar efter bandymatchen i Elitserien mellan Bollnäs och Västerås den 20 Januari 2017 i Bollnäs.
Foto: Kenta Jönsson

Publiksiffran stannade på blygsamma 1613, trots kanonväder, fredag och storfrämmande. Ni som avstod från att besöka Sävstaås ikväll, missade årets hittills bästa och mest spännande hemmamatch.

Tommi Karppanen