Bollnäs överkört av Västerås

Västerås och Bollnäs låg inför denna match på platserna efter varandra i tabellen. Västerås fyra och Bollnäs femma, en poäng efter men med en match mindre spelad. Det var bäddat för en jämn och rolig kamp mellan två på pappret ganska jämnstarka lag. Men allt förhandssnack kom genast på skam. Innan domaren blåste av matchen hade Västerås klätt av Bollnäs totalt och det stod 12-2 på resultattavlan.

Det var bara Västerås från minut ett i matchen. Ett aggressivt Västerås var heta redan från start och skapade chanser direkt. Bollnäs stod emot fram till minut nio då Tobias Holmberg sätter 1-0 till Västerås. I sekvensen innan hade Ville Aaltonen skjutit en hörna strax utanför för Bollnäs. Efter 1-0 målet gjorde Västerås, med en magisk Esplund i spetsen, lite som de ville med Bollnäs försvar. Sju minuter efter 1-0 målet stod det 4-0 och matchen kändes redan där förlorad. Bollnäs hade också hunnit med att ta en Time Out mellan mål tre och fyra.

Efter halvtimmen av första halvlek började Bollnäs att spela upp sig lite och tog över taktpinnen ett tag. Man skapade en hel del riktigt vassa lägen också, men bollen ville inte in. En sekvens i slutet av första halvlek blev talande för hela matchen. Berlin driver upp och spelar in bollen i straffområdet. Två Bollnässpelare har öppet mål men missar och i anfallet efter sätter Jonas Nilsson 5-0. Men normal utdelning på de lägen Bollnäs skapat skulle det vid det laget ha stått 4-2.

Starten av andra halvlek ingav dock ett litet hopp för Bollnäs. På första hörnan sätter kapten Westh 5-1 och halva matchen är fortfarande kvar. Men sedan kommer ett nytt ras. Aaltonen rivs ned i straffområdet och vill ha straff, men i anfallet efter gör istället Västerås 6-1 och fem minuter senare står det 8-1. Tobias Björklund tröstmålar till 8-2 med cirka halvtimmen kvar, men när domaren blåser av har Västerås gått fram till hela 12-2.

Detta var en riktig kalldusch och bottennapp av Bollnäs som bara för ett par dagar sedan slog Vänersborg med 5-0 hemma på Åsen. Ett Vänersborg som förresten slog SAIK idag. Man kan lugnt säga att allt kan hända i årets Elitserie.

Värt att nämna är också att Västerås 16 åring Max Mårtensson gör hela fyra mål i kvällens match. Kul för honom!

Nu gäller det för Bollnäs att snabbt analysera vad som gick snett den här matchen för i övermorgon är det match igen i samma arena mot Tillberga.

Anders Gårdestig