Tack alla som kom på annandagen!

Med ett riktigt lyckat arrangemang från Bollnäsbandyns sida, en folkfest med extremsport, mat och dryck, inramade annandagsbandyn, som åter lyckades locka en storpublik 6857 personer, slutade i seger för gästande Edsbyn.

Med ett riktigt lyckat arrangemang från Bollnäsbandyns sida, en folkfest med extremsport, mat och dryck, inramade annandagsbandyn, som åter lyckades locka en storpublik 6857 personer, slutade i seger för gästande Edsbyn.

En trevlig inramning där mat och exklusiva drycker både inne i ishallen och på B-planens yta, där även extremsporterna visade upp halsbrytande luftakrobatik både med motorcykel samt på skidor, bidrog säkert till att locka till sig en storpublik till Sävstaås IP. 6857 personer avslutade julhelgen med bandyklassikern.

Matchen inleddes trevande, inget av lagen ville bjuda på någonting bakåt, inte heller framåt. Inget av lagen imponerar. Det är många felpass, och taffliga uppspelsförsök trots goda förhållanden.

Det tar 35 minuter innan något lag spräcker nollan, och det blir då på straff, genom Mattias Hammarström för gästerna. Hemmalaget bjuder sedan storsint på 0-2 efter att man först spelat sig fast vid egen hörnflagga, och bara petar ut bollen till jagande Edsbyspelare.

Bollnäs jagar in en hörnretur till 1-2 innan halvtidsvisslan går. Målskytt Kasper Milerud.

I andra startar hemmalaget med högre energi, och bättre självförtroende och vänder snart siffrorna till 3-2 efter mål av Helavuori och Oskar Westh. I det läget väljer Kuben Olsson att ta en time-out för Edsbyn, som kan vända matchbilden till egen favör och glida ifrån till en ganska komfortabel 3-5.

Bollnäs tar med tio minuter kvar en time-out som ledde till ett förväntat lyftspel mot straffområdet, men som inte innebär några större svårigheter för gästande Edsbyn.

Siffrorna får trots sin beska eftersmak, ändå ses som smickrande eftersom Edsbyn var närmare att göra ett par mål till än Bollnäs kom riktigt nära en reducering.

Bollnäs Edsbyn 14 Helavuori.
Foto Micael Kolsmyr

Någonting har gått i stå hos de orange-blåa sedan landslagsuppehållet. Kanske är de där 23 saknade procenten, som Myran påtalat i bandypuls. Bäst i giffarna idag var Per Hellmyrs och Samuli Helavuori, men de blev bägge lite för ensamma i åkningar mot en stark defensiv.

Tommi Karppanen