Vem är Bella?

Lite drygt 14 dagar har gått sen vi nåddes av nyheten att Berlin och Hellmyrs skulle komma tillbaka till Sverige för spel, tänk att båda ska spela i Bollnäs!
Själv är jag lite nyfiken på Daniel ”Bella” Berlin, klart man vet vem han är men nu ska han bära Giffarnas logga närmast bröstet och då vill jag veta mer. Sagt och gjort det är bara att ringa upp för att få stilla min nyfikenhet.

Vem är Daniel Berlin?
Ja det är en 27 årig kille som ursprungligen kommer från Uppsala, har två barn en tjej på 2 år och en liten kille på 3 månader. Är sambo och vi bor i Sandviken, dit jag flyttade när jag började på bandygymnasiet. Passade mig bra låg nära Uppsala (var bara 16 år när jag flyttade dit) sen verkade det bra i övrigt också.

Varför blev det ingen fortsättning i Moskva?
När vi spelat finalen mot Jenisej och säsongen var slut så var allt inställt för ytterligare ett år i Moskva. Men efter att man varit hemma ett tag så insåg jag hur skönt det var att vara hemma, dessutom hade vi precis flyttat in i vårt hus. Insåg också vad mycket det fanns att göra hemma både med barnen och huset.
Så när vi åkte tillbaka så bestämde jag och Per att vi skulle kolla hur de ställde sig till att vi bröt våra avtal. Sen har det naturligtvis påverkat att det är lite oroligt i Ryssland, man har hört en del om klubbarnas ekonomi. Sen är det mest rykten, men ändå man drar öronen åt sig.
Vi tog ett samtal med ledningen när vi kom över och de hade förståelse för att vi ville vara hemma med familjerna. Så det var ingen stor sak, vi tog i hand och gick.

Hur kom det sig att det blev Bollnäs?
Det var Myran som frågade, och min första tanke var ”nej tack”. Men sen funderade jag lite och jag har vunnit en del, så jag var sugen på att göra något nytt i en klubb där jag inte varit förut. Sen är det extra kul att fortsätta ihop med Myran.
Det blir en härlig utmaning då laget inte är färdigbyggt utan det finns massor med spännande utmaningar.

Vad blir de stora skillnaderna mot att spela i Ryssland? 
Oj det är många, men det största är väl att vi var hemma en vecka och spelade matcher. Sen for man iväg en vecka för ett antal bortamatcher, det var ofta flygresor på fyra till sju timmar. Man spelar matcher oavsett om det är -30, här delar man inte upp det på tre gånger trettio utan man kör på.
Det har varit oerhört stimulerande att spela i Moskva, då det alltid varit hög kvalité på träningarna, så man har nog tagit några steg i sin utveckling som spelare.

Vad är ditt starkaste minne som du berättar för barnbarnen i framtiden?
Bland det häftigaste är när man kommer till en utearena och det är 5000 till 10000 personer på läktaren. Det är så kallt men det kokar på läktaren, dessutom tror man alla röker men kroppsvärmen från folk gör att det bara ser så ut.

Vad tror du om att spela på Sävstaås?
Som SAIKare har det varit tufft att vinna på åsen, brukar bli lite derby känsla.
Bra tryck med en bra klack, och för mig som är lite känslospelare så lyfter man extra när man får stöd från läktaren. Hoppas att det blir bra med folk och att Flames får fart på ramsorna till vintern.
Tror att det kan bli en roligare elitserie i år, känns som om det blir flera lag som kommer vara med och göra upp om slutspelsplatserna. Då kan stödet på hemma matcherna vara avgörande i tajta matcher.

Kan väl inte bara varit jag som blev överraskad av att du skrivit på för Bollnäs, vad har du fått för reaktioner?
Det har varit blandat många är förvånade, men jag hoppas att de respekterar mitt beslut. Jag ser fram emot detta, ska bli kul att komma igång på is efter sommaren. Men nu är vi i full gång med försäsongsträningen, vilket funkar förträffligt. Har kommit igång riktigt bra, tar alltid lite tid innan kroppen svarar fullt på träningen.

Avslutningsvis vad vill du säga till alla Giffare?
Jag hoppas på bra uppslutning när säsongen börjar, nu ska vi ha kul och fixa dans på Sävstaås. Det kan vi bara göra tillsammans.

Härligt Bella, jag tror att jag kan svara för många då jag säger att jag längtar till hösten. Men vi ska passa på att njuta av en skön sommar först, sen tar vi nya tag.

Tack för att du tog dig tid!
Klas ”Boråsarn” Ström