Aihonen fortsätter i Giffarna. Foto: Micael Kolsmyr

Aihonen fortsätter i Giffarna

Lagbygget fortsätter. Näste spelare att skriva på för Bollnäs är målvakten Patrik Aihonen.

Patrik, hur har tankarna gått kring nytt kontrakt efter all turbulens som varit i vår?

-Ja det har ju varit lite turbulent som du säger, så man har ju varit lite fundersam vad som händer i klubben. Men med tankarna de har presenterat nu, när de väl har fått ordning på lite grejer, så har det inte varit några större konstigheter, utan vi har kommit överens ganska fort och har tyckt och tänkt ganska lika kring saker och ting. När det väl kom till kritan var det väl inga större funderingar egentligen.

Det känns som att de har en bra plan för framtiden?

-Ja de jobbar på. Läget är ju som det är med det ekonomiska men det är något som de får jobba på. Men det som de pratat om låter intressant för framtiden.

Hur känns det för egen del då? I och med att Virtanen kom in förra säsongen så blev det inte så många matcher för dig.

-Förra säsongen blev ju inte som jag hade hoppats, så ärlig får man ju vara. Jag spelar ju inte bandy för att sitta och titta på, utan jag vill ju vara ute på isen och spela. På det viset så var det ju en ganska jobbig säsong när man bara fick sitta på sidan. Men jag är ju revanschsugen inför den här säsongen istället nu då, med att träna på och komma väl förberedd. Man kan inte titta för mycket bakåt utan man får titta framåt och fokusera på det man kan påverka själv.

Är det ett ettårskontrakt?

-Ja det är det. Allting är ju så ovisst nu med hela världssituationen. Om ett år vet man kanske mer hur läget är med sponsorer och allt om det har återgått till det normala då. Så det känns nog bäst för båda parter att skriva ett år till att börja med.

-Det känns skönt att ha kontraktet klart nu. Skönt att veta vad man ska göra nästa säsong istället för att gå och fundera. Det är lätt att man bara går och funderar när ingenting är klart. Ambitionen har ju alltid varit att vara kvar i Bollnäs, men det har ju ändå varit lite ovisst.

Anders Spinnars kommenterar Aihonens signatur:

-Patrik är en viktig pjäs i vårt nya lagbygge. Vi har en bra samsyn i denna nystart som vi har på gång tillsammans. Det finns en personlig revanschlusta sedan gångna säsongen och ett enormt driv att fortsätta utvecklas. Vi från Bollnäs Bandy är otroligt glada att Patrik väljer att satsa vidare i orange och blått.

Anders Gårdestig