Alfamark Mini World Cup spelas i Bollnäs 2-4 november 2018

Alfamark och Bollnäs Bandy i nytt stort samarbetsavtal

Pengarna går till driften av Mini Worldcupen och en heltidsanställd för ungdomsverksamheten.

Det nya avtalet mellan Bollnäs Bandy och Alfamark är skrivet på tre år med fokus på att fortsätta utveckla ungdomsverksamheten både på Sävstaås men än mer i den nya kommande bandyhallen.

Avtalet med Alfamark säkrar den stora internationella minicupen som för 34:e året i rad genomförs på Sävstaås i höst. Där samlas ungdomar från Ryssland, Finland, Sverige och Norge.

Men den stora nyheten i sammanhanget är att detta avtal betyder att klubben kan anställa en ungdomsansvarig på heltid som enbart ska arbeta med att utveckla och driva ungdomsverksamheten – inte minst på tjejsidan. Det är bandyveteranen Ronny Persson som anställts och som redan är i full gång med att organisera satsningen.

Kimmo Starck är VD för Alfamark OY och vill inte berätta i detalj hur mycket pengar det handlar om under de kommande åren men säger med ett leende:
-Vi vill vara med och utveckla Bollnäs Bandy med ungdomarna i fokus och här har vi kommit överens om en summa som vi tror och hoppas kommer göra skillnad och påverka framtiden positivt.

Företaget har under många år stöttat ungdomsverksamhet i Finland inom boxning, fotboll och hockey.
– Det är en satsning från hjärtat inte från plånboken och sammanfaller väl med Bollnäs bandyns ambitioner och unga satsningar, säger Kimmo Starck.

Det passar också bra eftersom det är ungdomar från våra samarbetsländer som samlas i Bollnäs och spelar världscupen under denna helg.

Det finns också en mer personlig och nära koppling till turneringen på Sävstaås. Snezana Leibinen, som är Alfamarks vice VD, kommer från den ryska staden Kemerov som är ett riktigt starkt bandydistrikt. Flera ungdomslag från Kemerov har deltagit i Mini Worldcupen på Sävstaås.

Fastighetsutvecklaren Alfamark har sedan starten 2015 expanderat sin verksamhet
i hög fart och intresset för Alfamark och fastigheter i Helsingfors ökar.

Företaget har just nu projekt och avtal till ett värde av 600 miljoner kronor för de tre kommande åren och räknar i år med en omsättning på 60 miljoner kronor.

Alfamark bygger inte själva men skapar möjligheter och finansiering för olika byggföretag och entreprenörer genom sina affärskontakter.
-Vi är också ett företag som hjälper idérika företag i starten både med kunskap, utveckling och finansiellt, berättar Kimmo Starck.

-Alfamark arbetar med partnerskap och genom vänskap mellan en rad olika välkända internationella företag som också finns med som samarbetspartners till Bollnäs Bandy. Den personliga kontakten med Bollnäs Bandys klubbchef Robert Lindgren är också en mycket viktig och betydande del i att avtalet blev till.

-Det här är i första hand en ungdomssatsning och vi vill få ungdomar att aktivera sig, röra på sig, samarbeta och utvecklas tillsammans. Detta hoppas vi också gör gott för både ledare och föräldrar men på sikt
är det naturligtvis bra goodwill för både Bollnäs Bandyn, oss och våra affärspartners säger, Kimmo Starck

Det nya stora samarbetsavtalet ger möjligheter att under avtalsåren utveckla ungdomsverksamheten ytterligare och det kommer att ske i nära samarbete mellan klubben och företaget.

-Vi hoppas att cupen och ungdomsverksamheten ska blomstra inom Bollnäs Bandyn och öka ännu mer när bandyhallen står klar. Det är vårt mål och krav, säger Kimmo Starck.

 

Stöd gärna vår verksamhet – bli medlem!

webbshop.bollnasbandy.se/biljetter-och-medlemsskap/medlemsskap-20182019