Anders Spinnars: Julhälsning från Ryssland

Ryssland är väl landet där allt kan hända. Krockar man med bilen då lagar man inte den, man tar lite silvertejp och drar ihop den bara. Stå i kö gillar man inte, och störst går alltid först. Ryssland!

I övrigt så funkar det ändå rätt bra att bo här långt borta i öst, det jobbigaste är att vara så långt i från sin familj såklart, väldigt svårt att förklara för sitt barn framför allt. Många gånger kommer tankarna ”vad håller man på med??”
Men det är ändå att äventyr med allt det innebär som är få förunnat att få göra och framför allt att få vara proffs i den sport man älskar.

Att bo i Khabarovsk är ändå nåt som funkar bra. Mycket resor blir det såklart, men det vägs ändå upp av att staden är så pass fin och att klubben sköts då pass bra. I mitt tycke är Khabarovsk den finaste staden i Ryssland. Sen att staden har den finaste hallen i världen gör inte saken sämre. Att varje dag från i början från Augusti få chansen att träna i den hallen gör att man verkligen känner sig som ett proffs.
Allt runt träning och match tycker jag ändå funkar rätt lika som i Sverige, här har man dock alltid mycket mer tid med att träna och förbereda sig just för träning. Alla runt omkring är bara anställda av klubben och har bara det som jobb, lite skillnad.

Sen har man ofta mer kvantitet på träning i Ryssland och kvalitet i Sverige. Största skillnaden.
I spelmoment och matcher är skillnaden att i Sverige tänker man bandy, i Ryssland åker man bandy. Man vill verkligen gasa järnet hela tiden här.
Väldigt kul att få uppleva skillnaden ändå mellan länderna och kulturerna. Gäller att ställa in sig och anpassa sig, trots att man tycker annat. Utvecklingsmässigt tror jag det är nåt positivt, här spelar man mer som individ. I Sverige är man mer ett lag.

”VM i Khabarovsk blir storlaget”
I Neftyanik i år så har vi ett lag som de kräver att vi ska vara topp fyra när serien är klar, vilket de med all rätt ska kunna göra. De har satsat hårt de senaste åren för att få ihop ett bra lag och jag tycker man börjar komma åt rätt håll. Hårda krav, men med all rätt. Vi har en väldigt bra publik med sällan under 4000 personer på läktaren. Som mest har vi haft ca 9500 pers i ryska cupfinalen, riktigt häftigt!!
Vi ligger i dagsläget på tredje plats med två förluster på tolv matcher, vilket ändå får anses som godkänt.
Vi har tappat nån match och fått nåt onödigt kryss, men det händer alltid under en säsong.

I och med att VM kommer att spelas här i år så har klubben och staden satsat stenhårt för att intresset ska öka. Och det är ett bra flyt i den här staden nu. Mycket media och bra uppmärksamhet! VM här kommer att bli storslaget och jag är övertygad om att på finalen kommer det att vara fullsatt och ett fantastiskt tryck!
Och såklart är ett stort mål jag har denna säsong att spela VM för Sverige. Jag kommer att göra allt kan för det, men blir tufft.

”Bollnäs-Edsbyn är största matchen”
21/12 åker vi svenskar hem och firar jul och nyår, känns helt fantastiskt att få fira det hemma med familjen i år. I fjol satt vi på ett hotellrum i Kirov och hade inte så mycket julstämning.
Så i år så ska jag för första gången i vuxen ålder stå på läktaren och se ett annandagsderby på Sävstaås.
Det ser jag fram emot väldigt mycket!
Jag tror att det kommer bli en riktigt bra tillställning med bra bandy och mycket publik. Hoppas på en fin vinterdag med! Det är två jämna bandylag efter vad jag har sett i år och jag tror att det kommer bli en jämn match med. Men hemmaplan avgör till slut.
Att spela ett annandagsderby mellan Bollnäs – Edsbyn är i min värld den största matchen man kan spela i Sverige. Så hoppas att alla spelare kommer ihåg att njuta av stämningen på den matchen med.

Hoppas jag har kunnat delgett något intressant här! Jag hoppas också att ni passar på och går och ser på annandagsderbyt precis som mig! Jultradition innebär annandagsbandy! Och jag tror på riktigt bra bandy!
Ha en underbar jul och god fortsättning till er!

Anders Spinnars