Andreas Westh är klar för tre nya år i Bollnäs

I ett filmklipp som lades ut på Bollnäs Bandys Facebooksida under dagen berättade Westh om det nya kontraktet och målsättningarna med de kommande åren. Vi ringde upp Andreas för några kompletterande frågor.

Ryssintresset? Hur hett var det?

Det var ganska hett. Det var en klubb specifikt som jag höll kontakt med i någon vecka. Jag kände att jag inte var klar med bandyn och efter säsongen som var så var det mycket som var oklart. Det var det ju andra klubbar som snappade upp.

Även andra svenska?

Ja, men det var väl aldrig något alternativ. Det var Bollnäs eller Ryssland som gällde. Men Bollnäs var det primära. Det var ju där jag ville stanna.  Men när inget är klart gäller det att ha andra dörrar öppna.

Finns uppgifter om att Oskar Westh ska få chansen i a-laget. Lockande att spela med sonen?

Han är med och tränar med grabbarna nu. Det blir en speciell situation som man inte vet hur man kommer hantera. Men jättekul, givetvis! Jag har ju alltid haft fullt upp med träningar och spel för egen del så jag har ju aldrig kunnat vara med som tränare eller så för pojkarna. Så vi får väl ta igen det nu med att spela tillsammans istället.

Förstår att det är en speciell situation. Hur tacklar man den? Kan det bli så att man ställer högre krav på sina barn för att inte favorisera dem?

Nej, jag är inte uppväxt med att man får komma med på en räkmacka. De som gjort sig förtjänt av att spela spelar, oavsett vem det är.

Landslaget, är det fortsättningsvis också aktuellt?

Ja, om de tycker att jag platsar så finns jag tillgänglig för det.

Tre år. Är det sista kontraktet nu?

Haha, förra gången jag skrev treårskontrakt trodde jag att det var det sista. Jag har ju haft en del problem med skador. Bland annat ryggen och knän. Men jag känner mig fräschare än på länge. Skadefri. Och att träna och spela är det roligaste som finns. Det här känns väldigt inspirerande. Tror det kommer bli tre grymt roliga år!

Vi tackar Andreas för pratstunden och för underskriften.

/ Josef Persson