Andreas Westh går in som huvudtränare. Foto: Kenta Jönsson

Andreas Westh ny huvudtränare och Hans Åström in i ledarstaben

Idag blev det klart vilka som blir tränare för Bollnäs bandy kommande säsong. Andreas Westh går in som ny huvudtränare efter att ha varit assisterande förra säsongen och med sig får han Hans Åström som går in i ledarstaben.

Andreas, du går nu in som huvudtränare för laget och får Hans Åström med dig.

-Ja precis, jag går in som huvudtränare och Hasse kommer att figurera med som stöttning och bollplank kan man väl säga.

Kommer han vara med under matcherna i båset eller blir han mer med från läktarhåll så att säga?

-Han kommer att vara en resurs och kommer att hjälpa och stötta mig och laget i det här. Det är så vi har sagt. Hur det blir i praktiken vet vi inte i dagsläget men han kommer att finnas med.

Hans Åström går in i tränarstaben igen. Foto: Kenta Jönsson

Hur känner du inför att gå in och bli huvudtränare nu? Förra året minns jag att du inte kunde vara med så mycket på bortamatcherna till exempel på grund av jobbet. Har det förändrats nu till den här säsongen?

-Ja i stort sett så var jag bara med på hemmamatcherna förra säsongen. Jag hade svårt med att kunna resa bort med laget. Men nu är det ett annat läge. Jag har gjort upp med jobbet så nu kan jag vara med fullt ut som tränare. Jag kommer fortfarande att jobba kvar på samma ställe men jag har ett utrymme nu att kunna resa med på bortamatcherna på ett annat sätt.

Hur ser upplägget ut nu när vi börjar gå mot vår och sommar med träningar och sådant?

-Än så länge är de lediga från all gemensam träning så de tränar på egen hand nu. Inom ett par tre veckor är vi i gång med att köra gemensamma träningar igen. Det är väl något som jag ska börja sätta mig ned och spåna lite kring nu. Vad vi ska ha för upplägg.

Anders Gårdestig