Neutral bild säsong 20/21

Annandags-bandy

Annandagsbandy med en kanon-is, vindstilla vilket i normala fall garanterat för folkfest.

Vilket vi onekligen får på planen, en snygg framspelning redan efter 4:30 då #8 Andersson lyfter fram bollen till en frispelad #92 Öhrlund 0-1 till Edsbyn.
Vi får se ett jämnt spel båda lagen vårdar bollen, försöker skapa situationer framåt men det är trångt framför målen. Det är två duktiga lag som kan varandra, och med det uppoffrande spelet som vi tex ser i vårt försvar så blir det inte så många målchanser, men väl hörnor. En av dessa skapas av #19 Nilsson som tar ned en lyra och blir ensam med målvakten. Det är precis att bollen inte går i mål, då den tar på axeln #21 Svensson försöker göra sig stor. På efterföljande hörna så ställer man upp med många skyttar sist i den raden står #16 Wigren, som med ett buteljhögt skott prickskjuter in 1-1 (ass #6 Ståhl). En av de mer spektakulära situationerna står #30 Persson för då han med en fantastisk högerhandsreflex räddar ett friläge.

Första halvlek bjuder på bra bandy och trots att lagen bevakar varandra bra så skapas det totalt 14 hörnor fördelat 8 BGIF och 6 EIF.

Andra halvlek börjar med allmänhetensåkningstempo fram tills det att #4 Hellmyrs bestämmer sig för att åka på utflykt efter sin högerkant. Efter att tagit sig förbi #66 på ett lite turligt sätt söker han sig in mot straffområdet där han med ett inte alltför hårt skott men desto bättre placerat i vänsterburgavel cirka 30 centimeter över isen, går bara klassificera som bandycandy!
Sex minuter senare så kvitterar Edsbyn till 2-2. Matchen fortsätter i hyfsat tempo där båda lagen skapar chanser som ofta resulterar i hörnor. Edsbyn försöker kliva upp lite grann för att bryta vårt spel högre upp på vår planhalva. Detta resulterar i att Edsbyn tar ledningen i 75 minuten genom #18 Edling. Matchen är fortsatt öppen men två snabba av Edsbyn mellan den 80 och 82 andra minuten, I detta skede väljer vi att ta en timeout. Detta hjälper inte utan Edsbyn drygar ut sin ledning till 2-6 i 88 minuten och Edsbyn är klart tyngre de sista 30 minuterna.

Plus idag går till #30 Erik Persson som gör en riktigt bra match, tycker också att det finns en hel del positivt i våra anfall då vi i synnerhet i första kommer med mycket folk, detta tappar vi i stora delar i andra.

Vi slickar såren och kommer igen, glöm inte att swischa entrepengen 123 013 85 11

 

Vid pennan
Klas ”Boråsarn” Ström