Annandagsklapp-klapp gav seger

Hemmaobesegrade Edsbyn stod i år som värd för annandagsderbyt. Fin stämning runt planen och heta känslor på den. En bra match med fina prestationer och hög intensitet. Riktigt annandagsderby med andra ord.

Matchen börjar med att Edsbyn trycker fast Bollnäs längs egen förlängd mållinje. Det slutar inte bättre än att man ger bort en hörna, som Edling kan bomba in till 1-0. Det står inte ännu 2 minuter på matchuret. Bollnäs vänder dock, både spel och målmässigt. I nionde matchminuten hittar Berlin fram till Mickelsson med ett öppnande diagonalpassning. Mickelsson som precisionskjuter in kvitteringen i bortre burgaveln.

Bollnäs äger matchen allt tydligare, och fyra minuter senare är det Per Hellmyrs som hittar en framrusande Helavuori med ett instick i djupled. Helavuori, får till en flipp i mottagningen, men lyckas ändå slå in bollen på volley.

I det här läget av matchen drar Bollnäs på sig två utvisningar på kort tid (Wiik och Olsson), istället för att med två man kort bli tillbakapressade så äger Bollnäs boll i 10 av de följande 12 minuterna, och avslutar den första av utvisningarna med att själv göra 1-3. Helavuori målskytt igen, på snyggt pass från Daniel Berlin.

Trots att Bollnäs så här långt äger matchen och är närmare 1-4 än Edsbyn en reducering, så lyckas ändå de röd-blå genom Oscar Jonsson krångla in en boll till 2-3. Matchen byter efter detta, de sista tio minuterna ansikte. Edsbyn blir hetare och skapar mer, Bollnäs spelar lite ängsligare, fastnar i egen uppspelsfas och spelar mer på chans och lyra än tidigare men håller ändå ledningen in i halvtidsvilan.

Andra halvlek börjar med att Bollnäs ställer skåpet. Efter en halvminut har man skapat sin första hörna och innan minuten gått har Hellmyrs slagit in 2-4. Pendeln går i Bollnäs favör, och efter dryga timmens spel sätter Mickelsson 2-5, även det på hörna. Ute på planen svallar känslorna och andra halvlek bjuder bland annat på två dubbelutvisningar efter gruff. Under den första av dessa utökar Per Hellmyrs framspelad av Berlin till 2-6, men Edsbyn replikerar i anfallet efter och Martin Frid väcker lite liv i matchen.

Slutresultatet bombar Samuli Helavuori in 3-7 efter en frislagsvariant av Westh. Bollnäs avslutar matchen tryggt och säkert, och lyckas trots att man har både Hellmyrs och Berlin på utvisningsbänken vara det farligare av de två lagen på planen. Detta var åter igen en riktigt stark match av Bollnäs som lagkollektiv, där några fick glänsa lite extra och erbjuda den där särskilda julkryddan!

Även vintersportstudion hyllade Bollnäs spel, och såg Bollnäs som en potentiell joker bakom Västerås och Villa i ett kommande slutspel. Det är en julkaramell som åtminstone jag tänker suga lite på så här efteråt.

Not: Bilden till rapporten är gammal. Nya bilder kommer att läggas till inom kort.

Tommi Karppanen