Armbrott på Kasper Milerud Foto: Kenta Jönsson

Armbrott på Milerud

Kvarten in på matchen mot AIK igår blev Kasper Milerud liggande på isen. Han åkte direkt av planen och in i omklädningsrummet och höll sig för armen. Idag kom beskedet. Armen är bruten.

Vad var det som hände?

Det är ren otur. Jag fick en passning och slog ifrån mig bollen och sedan så blev mina skridskor undanskjutsade av en motståndare och jag landade på handen och ett ben i armen gick av.

Du kände direkt att det var av?

Ja det knakade till och man känner i kroppen när man bryter ett ben.

Vad är det för prognos på läkningen?

Det positiva är att allt låg rätt och bra så man får göra en röntgen igen om två veckor så får man se om det har läkt bra. Det kan inte bli sämre. Säsongen är inte körd om vi går en bit i slutspelet. Jag är försiktigt optimistisk. Fyra veckor är väl det man får sikta in sig på men sedan kan det gå bättre eller sämre. Men visst är det tråkigt. Vissa skador kan man inte skydda sig mot eller träna hårdare för att inte få. Och det här är ju bara otur. Men det är en bra skada om man ser det så. Det ska bara läka ihop så är det bra sedan. Det hade kunnat vara en mycket värre skada.

Du får väl komma in och avgöra i slutspelet sen då!

Ja det hade varit en skön saga så varför inte. Jag kommer att vara med och försöka att pusha så mycket jag kan vid sidan av och försöka bidra till laget på så vis för att vi ska gå så långt som möjligt.

Milerud skickar också ett stort tack till alla spelare och ledare och fans som skickat meddelanden och krya på dig – hälsningar.

Anders Gårdestig