Ronny Persson, utvecklingsansvarig i Bollnäs Bandy.

Bollnäs bandy storsatsar på ungdomsverksamheten

Ronny Persson ny utvecklingsansvarig på heltid

Ronny Person är nyanställd som utvecklingsansvarig för ungdomsverksamheten och börjar nu i höst men har smygstartat i våras och är redan i full gång.
-Jag trodde knappt det var sant när jag fick erbjudandet om jobbet och det kändes som cirkeln inom Bollnäs bandyn verkligen slöts och att det nu blir fantastiskt att ge allt för att utveckla ungdomsverksamheten. Jag har arbetat mycket med utveckling så nu får jag god nytta av mina tidigare erfarenheter. Jag känner mig både väldigt ödmjuk men och väldigt laddad inför det här nya spännande uppdraget
-Den här satsningen är bland den viktigaste klubben gjort i sin mer än 123-åriga historia. Vi startar nu en fortsatt utveckling av klubbens ungdomsverksamhet som kom- mer att ge så oerhört många goda framtids- effekter. Det handlar om lokal förankring och klubbkänsla men också att odla egna spelar till A-laget och alla andra lag inom klubben. Det är också ekonomiskt klokt och det är också ett utmärkt sätt att rusta barn och ungdomar för livet. Och så ska vi se till att väldigt många barn och ungdomar har roligt på isen.

– Jag är också övertygad om att det ger framtidstro och stolthet och ett stort föräldraengagemang när vi nu snart får helt nya förutsättningar för vår omfattande och breda verksamhet inomhus. Den nya Bandyhallen ska fyllas av barn och ungdomar och också ge framtidstro och glädje.
Redan förra året blev Ronny ledamot för Bollnäs bandyns sportsektion och var med och startade ”bandyrådet” med erfarna spelar som granskade all verksamhet inom klubben och gav råd till förbättringar
Nu tar Ronnys nya arbete fart och idéerna och projekten är många.

Bollnäs Bandy ska ta ett större samhällsansvar

-Det stora uppdraget är att utveckla ungdomslagen, spelarna, ledarna och hela föreningen och målet är att ge barnen och ungdomar en trygg, rolig och bra uppväxt i en laggemenskap, slår Ronny omedelbart fast. Föreningslivet blir mer och mer viktigt för samhällets utveckling när samhällets resurser inte alltid räcker till.
-Verksamhets ska genomsyras av respekt, goda värderingar och teamkänsla och det är något som ger kunskap och framtidskompetens, säger Ronny och berättar vidare om att klubben också ska satsa mer på både ledarna och föräldrarna.
– Det ska bli en självklarhet att vi för en dialog med föräldrarna och ledarna och lyssnar och det ger öppenhet och utveckling. Utbildningen ska utökas och vara en självklarhet inom Bollnäsbandyn, slår Ronny fast.
Och uppdragen och projekten som han och klubben har framför sig är både små och stora och allt har fokus på att klubben ska vara beredd att leda en stor och bred verksamhet i den nya bandyhallen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ronny Persson (övre raden, fyra från vänster) har ett SM-guld i skolbandy.

Tjejlag

Att få fler tjejer till klubben står högt på listan och redan har kommunens alla skolor fått information och ett upprop att klubben välkomnar både bandysugna tjejer och kvinnliga ledare.
-Responsen har varit stor, berättar Ronny som också berättar att många tjejer som i dag går på bandygymnasiet i Sandviken är beredda och vill hjälpa till att få igång tjejlag och prata bandy i skolorna.
-Jag tror vi kan få ihop flera lag och träningsgrupper och jobba med teambilding och glädje och gemenskap. Vi bygger lagen och grupperna från grunden. Fler ledare ska också rekryteras och inspireras att arbeta för att en rejäl utveckling av tjejbandyn inom klubben. Det kommer också en stor utbildningsinsats för ledarna och gemensam värdegrund och viktigast av allt, en massa glädje på och utanför isen.

Fler ledare

I Uppdraget ingår alltså att öka antalet ledare som ställer upp och arbetar och utvecklar lagen och ledarskapet och klubbkänslan.
-Drömmen är 5-7 ledare till varje lag så att ansvar och arbete delas av flera än i dag och då blir det också roligare och mindre jobbigt och större gemensam glädje, säger Ronny. Många bär ett mycket stort ansvar i dag och i bland tror jag att ledarna känner sig ensamma.
Det ska vi ändra på!

Skridskofritids

I vinter är planerna att tillsammans med skolorna i Bollnäs skapa ett skridskofritids på Sävstaås som även är en del av integration och inkludering. Det betyder att intresserade barn ska komma till Sävstaås och åka skridskor, spela och ha kul och lära sig mer om bandyn och gemenskapen i ett lag.

”Lången” öppnas för alla föräldrar

-Arbetet med att få fler föräldrar att vara tillsammans med sina barn på Sävstaås ska också fortsätta och en stor förändring är att skapa en trevlig samlingsplats för föräldrarna. Restaurang ”Lången” ska hållas öppen så att föräldrarna både kan följa matcher och träningar men också träffa andra föräldrar.
-Vi skapar både gemenskap och möjlighet att jobba lite samtidigt som man följer dotterns eller sonens framfart på isen.
– Jag tror mycket på att föräldrar får en rejäl och praktisk möjlighet att vara kvar på Sävstaås och träffa andra föräldrar.

Bandyhallen blir mittpunkten

Målet är att fler barn och ungdomar ska komma till bandyn när förhållanden blir helt andra inomhus och att det ska finnas rejält med istid för grupper, träning och ungdomslagen. Jag tror också att det blir lättare att hitta engagerade föräldrar och ledare.
Tjej och flicklag och fler kvinnliga ledare är ett absolut mål.