Philip Åström. Foto: Anders Gårdestig (arkiv)

Bollnäs bärgade DM-bronset

I en fartfylld, svängig och underhållande match var det elitserielaget som bärgade bronspengen i DM.

Ljusdals BK kom till start med vittring på en skräll. Kanske var det idag man kunde sno Bollnäs på bronspengen. Bollnäs som i torsdags kväll gjort en blek figur mot Broberg i första omgången. Kanske skulle de orangeblå vara lite ur balans.

Man kom i alla fall ut för att kriga om det.

Spelet böljade och tempot var uppskruvat. Sekvensvis bytte lagen anfall som i en handbollsmatch. Och underdogen LBK började kanske vassast, och kunde redan i 8:e matchminuten ta ledningen på hörna.

Bollnäs åt sig in allt mer ju längre tiden gick, och lagom till halvtidsvisslan ljöd, så hade man gått om till en ledning, 3-1.

Även i andra halvlek startade Ljusdal med att sätta hög fart och en högre press. Detta hjälpte föga, då Bollnäs kunde utnyttja luckor i allsvenskarnas försvar, särskilt då orken började tryta. Segersiffrorna skrevs till slut till 8-4 för Bollnäs.

Idag bjöd BGIF på ett mer inspirerat spel, fler var delaktiga och man hittade fler nycklar och strategier för att dyrka upp motståndarnas försvar. Trots stor skillnad på motståndet jämfört med i torsdags, så fick ändå laget och flera av spelarna visa upp en färgrikare palett, och en spelidé att jobba vidare ifrån. Åström, som matchens man, med bröderna Hämäläinen som bubblare.

Bollnäs målskyttar. Philip Åström 2, Saku Hämäläinen 2, Linus Westh, Caspher Ekström, Riku Hämäläinen och Ere Verhelä (str).

Tommi Karppanen