Bollnäs bäst i regnet

Ikväll var det fredagsdans hemma på Sävstaås. Och tyvärr var vädret, liksom under flera av de tidigare hemmamatcherna, inte på vår sida. Regnet duggade tätt och gjorde spelet chansartat i slutet av halvlekarna. Snälla, vi vill ha en hall nu! Villa hade mycket av spelet men Bollnäs var oerhört effektiva och vann matchen med 5-2, siffror som inte riktigt speglar matchbilden.

Bollnäs fick samma drömstart som man fick senast mot Gripen. Fem minuter in i matchen plockar Patrik Nilsson ned ett lyft och sätter säkert 1-0. Efter målet drar Bollnäs ned tempot och Villa tar över matchbilden mer och mer. Men mitt i Villapressen vaskar Bollnäs fram en hörna som Anders Spinnars träffar rätt på och det stod plötsligt 2-0 till Bollnäs. Villa fortsätter att trycka på och skapar ett jätteläge framför Aihonen i Bollnäsmålet men bollen styrs till hörna. Istället gör Bollnäs 3-0 och det var åter igen på en hörna.  Oskar Olsson jobbar fram hörnan och Tobias Björklund skjuter in den. Två hörnor och två mål för Bollnäs i första halvlek. Snacka om effektivitet. 3-0 i detta läge kändes inte helt rättvist sett till matchbilden.

Allt eftersom isen blir sämre och sämre i regnet så tar Villa över spelet mer och mer och får i alla fall till en reducering innan halvtidskaffet. Jesper Eriksson drar till på distans efter en rörig situation utanför Bollnäs straffområde och sätter bollen lågt vid Aihonens högra stolpe.

Andra halvlek började som den första med ett snabbt mål för Bollnäs. Ett snabbt anfall där bollen gick som på ett snöre från Berlin till Hellmyrs till Mickelsson som fick driva in i straffområdet och ganska ostört svinga in bollen.

Villa kändes dock aldrig besegrade utan hotade ständigt. Reduceringen kom ganska snart efter Bollnäs 4-1 mål. Daniel Andersson, som var mycket bra i Villa under andra halvleken, drar upp bollen och får ett bra skottläge. Aihonen räddar men bollen lyfts tillbaka in i straffområdet och David Karlsson håller sig framme och petar in 4-2.

Regnet avtog en bit in i andra halvlek men isen blev då istället hoppig när regnet frös fast. Villas taktik för att hota Bollnäs var att mata in lyft mot Bollnäs straffområde men idag var Bollnäs försvar omutligt. Närmast mål var Esplund som sköt bollen strax utanför efter en stökig situation framför Bollnäsmålet.

Med dryga 20 minuter kvar av matchen sätter Tobias Björklund fram en passning till Patrik Nilsson som väntar in rätt skottläge och placerar in bollen bakom Thimfors i Villamålet. 5-2 till Bollnäs vilket också blev slutresultatet. Villa tog time-out direkt efter 5-2 målet men lyckades inte att hota Bollnäs. Med tio minuter kvar blir Daniel Andersson avblåst för offside och i ilskan slår han iväg bollen vilket leder till utvisning. Där försvann sista chansen för Villa att komma ikapp då han varit den drivande i Villas spel under andra halvlek.

Bollnäs är inne i en väldigt skön trend nu med fem raka segrar och spelet fungerar bättre och bättre för varje match. Försvaret är riktigt bra idag och Mickelsson och Nilsson kompletterar varandra mycket bra framme i anfallet. Patrik Aihonen känns som att han blir större och större i målet för varje match. Det kan bli en riktigt rolig vinter det här! Ett plus för dagens publiksiffra också. Drygt 1700 personer hade letat sig upp till Sävstaås i regnet vilket måste ses som en bra siffra!

Nästa match för Bollnäs är på onsdag då man möter Vänersborg på bortaplan.

Anders Gårdestig