Bollnäs – Broberg 2-4

Bollnäs – Broberg

Match nummer två i World cup, Broberg står för motståndet lite av en vinna eller försvinna match. #5 Westh sitter på läktaren efter gårdagens drabbning då han fick en klubba vid ögat. Libropositionen får istället #18 Spinnars axla, #2 Wiik och #13 Berglund spelar backar.

Vi inleder matchen på ett bra sätt, bättre rörelse i spelet och bättre utnyttjande av planen. Vilket gör att vi för matchen och skapar lite mer tryck mot Broberg. #22 Aaltonen lyfter en boll vackert från mitten fram till #20 Mickelsson som inleder kvällens målskytte i den 12 minuten. Vi fortsätter att hålla boll och Broberg sticker upp ibland. En del farligheter skapas av dem, men vi har spelare på rätt ställe och även dansande bollar på mållinjen rensas undan. Men i 29 minuten så är vi inte tillräckligt effektiva i vårt försvarsspel och Broberg reducerar.

Andra halvlek så skapar vi direkt, Broberg försöker men utan att riktigt lyckas. I 37 minuten så har vi studsarna med oss, ett misslyckat lyft av oss studsar på ett Brobergs ben och är på väg till hörna. #20 Mickelsson är dock snabbt där och fångar upp den och via en retur av Rhenvall så gör #33 Flodstam sitt första mål i a-laget. Vi fortsätter att spela bra men tyvärr så snappar Broberg upp ett felpass och reducerar i 45 minuten. Matchen står nu och väger, båda lagen vill mycket. Efter en Bollnäs hörna så får Broberg en kontring och ett lågt välplacerat skott letar sig in i #25 Prytz vänstra hörn. Känslorna börjar svalla lite mot slutet och detta gynnar Broberg som gör ytterligare ett mål då vi har två man på botbänken.

Nu väntar Veiterä i sista gruppspelsmatchen, som är betydelselös för vår del.

Klas ”Boråsarn” Ström