Christian Mickelssons målform håller i sig. Foto Micael Kolsmyr

Bollnäs bröt Villas segersvit

Inför dagens match hade Villa-Lidköping en mäktig segersvit. Om några dagar hade de kunnat notera ett helt år utan förlust i bandyns elitserie. Senaste förlusten kom för ganska precis ett år sedan mot just Bollnäs på Sävstaås.

Bollnäs kom till spel med alla spelare tillgängliga. Dahlberg och Ståhl fick stå över dagens match. Villas Johan Esplund hade haft feberkänningar men testade lite på uppvärmningen. Han kom dock inte till spel.

Matchen inleds i ett ganska beskedligt tempo där båda lagen skapar en del bra lägen. Virtanen i Bollnäs mål får sträcka ut några gånger för att freda målet. Kvarten in i matchen spräcker dock Villa målnollan. Ett mycket vackert anfall där Johan Löfstedt avslutar med ett skott från höger som passerar Virtanen. 1-0.

Kvitteringen kommer bara några minuter senare. Fagerström driver upp bollen på högerkanten och passar in den genom straffområdet. Vid bortre stolpen står Mickelsson och slår in bollen via en villaförsvarares skridskor. 1-1.

Halvleken fortsätter i ett ganska makligt tempo. Många felpass och bolltapp från båda lagen. Bollnäs vaskar fram en del hörnor men har svårt för att få till några vassa avslut på dessa. I slutet av halvleken får Bollnäs en gyllene chans att ta ledningen i matchen. Mickelsson plockar snyggt ned en lyra (som så många gånger under denna match), rundar Thimfors i villamålet men blir fälld av densamme och domaren blåser straff. En straff som Mickelsson drar i magen på Thimfors. 1-1 står sig halvleken ut.

Om första halvlek var loj blev den andra raka motsatsen. Den inleds med att lagen byter vassa målchanser med varandra på löpande band. Trots alla lägen dröjer det till minut 62 innan nästa mål faller. Ett mål som skulle visa sig även bli matchens sista. Hellmyrs slår en lyra som Mossberg tar ned. Fri med Thimfors passar han istället Mickelsson som blir helt ren med öppet mål och kan sätta 2-1 till Bollnäs. Riktigt snyggt!

Villa tar time-out och kommer ut väldigt aggressivt efter den. Hög press och mer desperation i anfallen från Villa sätter Bollnäs försvar i en del svåra lägen. Villas press skapar dock även en del lägen för Bollnäs som får flera riktigt bra lägen att utöka ledningen. En hörnvariant är nära att gå in men Thimfors får upp en näve i sista sekund och räddar. Oskar Westh får ett läge fri med Thimfors men Thimfors står i vägen igen. Mickelsson tar ned ett lyft men får bollen lite får långt ifrån sig.

Med tio minuter kvar av matchen börjar Bollnäs att ta lite stressade avslut när man går på anfall vilket leder till att Villa får chansen att komma i anfall efter anfall. Helavuori blir utvisad med dryga fem minuter kvar och Villa är så när att få in kvitteringen i slutet av matchen när Virtanen tappar bollen på mållinjen. Även Wiik blir utvisad på stopptid men Bollnäs kan hålla ifrån och vinner matchen med 2-1 och bryter därmed Villas segersvit.

Detta var en riktigt bra genomförd match av Bollnäs där alla gör sitt jobb. Priset till matchens lirare går till lagens båda målvakter, Thimfors i Villa och Virtanen i Bollnäs, helt rättvist. Båda stod för många bra räddningar ikväll och Thimfors var den som i slutet ändå gjorde att Bollnäs seger bara slutade med en bolls marginal.

Nu får de njuta av segern i bussen hem till Bollnäs för att sedan ladda om till ny match redan i övermorgon då Vetlanda kommer till Sävstaås på besök.

Anders Gårdestig