Bollnäs cupsegrare

Bollnäs vann idag finalen i ExTe cup mot Kungälv. Slutsiffrorna skrevs till 5-1.

Bollnäs kontrollerade spelet under första halvleken men Kungälv försvarade sig bra och Thimfors i Kungälvs mål stod för en hel del bra räddningar. Till slut kunde Bollnäs ändå spräcka nollan efter att Hellmyrs snott bollen efter en Kungälvshörna och i kontringen når bollen till slut Ville Aaltonen som sätter 1-0. Det målet skulle bli det enda under första halvlek.

Kungälv fortsätter att kämpa på bra i början av andra halvlek och matchen blir mycket svängig med chanser åt båda hållen. I 65:e minuten kommer också kvitteringen genom Fredrik Johansson. Bollnäs återtar dock ledningen några minuter senare och det met ett ganska konstigt mål. Marcus Wikman skjuter frång långt håll och på något sätt får Ville Aaltonen en klubba på bollen och styr in 2-1. Wikman kommer själv med i målprotokollet några minuter senare då han utökar Bollnäs ledning till 3-1.

Kungälv tar Time Out och ger inte på något sätt upp matchen utan fortsätter att skapa chanser, men målen lyser med sin frånvaro. Istället kan Bollnäs sätta två snabba mål under slutminuterna (Per Hellmyrs på hörna och Ville Aaltonen) och matchen slutar 5-1 till Bollnäs som kan kassera in sin andra cupseger under försäsongen.

Publikmässigt kom dagens final inte på långa vägar i närheten av gårdagens match mot Ljusdal. Endast cirka 400 personer var på plats på IP.

Nu har Bollnäs bara en träningsmatch kvar innan allvaret drar igång mot Broberg och om vädret tillåter så har de snart i på Sävstaås. Det närmar sig!

Anders Gårdestig