Sara Lindholm, Elina Eriksson, Lovis Holmström och Mikaela Rödin. Foto: Anna Brolin

Bollnäs Damlag satsar vidare

Bollnäs damer är i full gång att skriva kontrakt inför den kommande säsongen. Först ut är dessa fyra tjejer: Sara Lindholm, Elina Eriksson, Lovis Holmström och Mikaela Rödin.

Ni är fyra spelare som signerat kontrakt för dom kommande två säsongerna, hur ser ni på satsningen som görs inom damlaget?

Elina- Svinkul med ett damlag! Vi är ett roligt gäng som kommer ha kul, jobba hårt och peppa varandra. Det kommer gå bra det här.
Mikaela- Jag tycker det är jättekul, då vi inte haft sådan här satsning förut. Det kommer bli konkurrens om platserna och mer kvalitet vilket kommer bli skitkul.
Lovis: Jag tycker det är på tiden! Det är dags för damlaget att få skina.

Satsningen som vi går in i gör att vi räknar med att få vara ett topplag i Allsvenskan inom ett par år. Hur ser ni på det?

Sara- Det kommer att ta ett tag att bygga det laget vi vill ha, men med lite nyförvärv och att dom unga tjejerna får växa på sig i rollen så kommer vi vara med.
Mikaela- Vi är ju spelare i laget som vill framåt och vi vill utvecklas och satsa så får vi spela ihop oss och möjligheten att utvecklas så är vi verkligen med.

När ser vi Bollnäs damlag i Elitserien?

Sara- Inom 5 år haha
Mikaela- Oj, det har jag inte tänkt på men får vi spela ihop oss, utvecklas och satsa så säger jag som Sara, 5 år.

Tränarnas ord:

Sara och Mikaela är våra två topptjejer som har stor potential till att ta oss framåt. Dom är starka, har bra skott och kan spelet.

Elina och Lovis är våra stigande stjärnor. Dom har utvecklas nå grymt det senaste året och trots att vi inte spelat någon serie så är dessa två spelare som kommer gå långt och som vi kommer få kämpa för att behålla i framtiden.

Annica Valfridsson