Bollnäs – Edsbyn 4-5

Nu är uppförsbacken brant. 2 raka segrar behövs om Bollnäs GIF vill till semifinal. Med tanke på hur första halvlek gestaltar sig är det svårt att förstå vad det är som händer där ute på planen när matchbilden byter skepnad på det vis den gör.

För andra gången på Sävstaås går man ut med i uddamålsledning till andra halvlek och lyckas inte med någonting. Riktigt lågt tempo och 2 enkla egna misstag har snabbt vänt på steken och gett Edsbyn, inte bara ledningen, utan den energi man vinner matcher med.

Bollnäs tar en tidig Time-out, men den påverkar inte spelet sett från läktarhåll. Edsbyn utnyttjar istället att Bollnäs tappar defensiva positioner och närkamper och kan ganska enkelt, men för den delen inte helt orättvist glida ifrån till 2-5. Edsbyns mål ikväll var alla riktigt snygga och fick Bollnäsdefensiven att se närmast bortkommen ut. Både junioren Oscar Wikblad och Martin Frid noteras för varsin dubbel i målprotokollet för Edsbyn. 2 spelare som för kvällen var riktigt riktigt heta.

För andra gången i rad på Sävstaås ser det ut som om det är bortalaget som har den största viljan och övertygelsen i sin spelidé. Bollnäs å andra sidan såg ut att sakna självförtroende och energi. Först vid 2-5 väcktes en viss desperation. Trots att Bollnäs mäktar med två sena reduceringar, Ståhl efter en stark prestation, och Björlund efter en strong raid av Daniel Berlin (bäst i hemmalaget), så räckte inte tiden och precisionen till för att Bollnäs skulle hinna ikapp ett Edsbyn som spottade blod för att freda eget straffområde.

Det ska bli spännande att vad Bollnäs väljer för motdrag till nästa möte.