Bollnäs föll i premiären

Tredje matchen i årets Svenska Cupen stod mellan Villa och Bollnäs. Stora förutsättningar för en rafflande match, och några godbitar av den högre skolan bjöds det också.

Matchen började med ett rätt bra tempo, och redan i fjärde minuten så skapar vi en hörna, Hellmyrs tar skottet som träffar i ruset, Villa gör en snabb omställning och Esplund som trots hård uppvaktning lyckas med konststycket att med en hand få upp bollen i nättaket, bakom en chanslös Prytz.
Bollnäs äger boll och skapar ett bra tryck mot Villas mål under 5- 10 minuter, dock hamnar de flesta bollar utanför och över.  I 17 minuten uppstår en missuppfattning mellan Ville och Hellmyrs, en snabb kontring igen där vi lite bryskt stoppar Villas anfallare.
Den efterföljande straffen går i mål.
Därefter så tar Villa över allt mer, vi kommer inte igenom Villas kompakta försvar, trots en del försök.
Ville gör ett gott försök då han med hög fart stormar in i straffområdet och blir bjuden på en flygfärd, Finnair alltså. Straffen slår Mickelsson enkelt mellan bena på målvakten

Andra halvlek blev inte bättre, Villa gör 3-1 i 36 minuten. Vi försöker men det var nog alldeles för många timmar bussresa på förmiddagen för att vi skulle orka idag. Spiken i kistan kommer i 55 minuten då slutresultatet fastställs till 4-1. Bara att lyfta på hatten för Villa som lyckas med sin matchplan, vi får äta, sova och ta nya tag imorgon. Då Hammarby och Edsbyn står för motståndet.

Bäst i Bollnäs tycker jag var Ville Aaltonen, han manade på och försökte hela matchen.

Tack till de tillresta supportrarna.

/Klas ”Boråsarn” Ström