Oskar Westh Arkivfoto: Kolsmyr

Bollnäs föll i semifinalen

På söndagsförmiddagen ställdes Bollnäs mot Västerås i semifinalen i Svenska Cupen. Trots periodvis stort spelövertag från Bollnäs sida stod Västerås som segrare efter förlängning och får möta Edsbyn i final senare idag.

Första halvlek gick till Bollnäs rent spelmässigt men inte målmässigt. Firma Mossberg-Fagerström hittade varandra bra och båda var väldigt aktiva och synliga i matchen. Båda dessa hade bud på att göra 1-0 redan i matchinledningen efter ett lyft in i straffområdet från Hellmyrs men ingen fick den rätta träffen på bollen.

Med kvarten in fick Mossberg ett fint pass från Fagerström men bollen rann ifrån honom. Istället blev det VSK som i anfallet efter gjorde 1-0 på en målvaktsretur från Virtanen. Det kändes lite snopet med tanke på att VSK inte hade haft många målchanser innan denna.

Bollnäs fortsatte att trumma på och hade en riktigt bra period efter VSK´s mål. Flera bra skott och styrningar från Fagerström och även Mickelsson hade bud på mål. Men antingen gick bollen utanför eller så stod Kjellsson i vägen i målet.

I tjugonde minuten uppstår en otäck situation. Mickelsson tar snyggt emot ett lyft men missar öppet mål på den sista volleyn. I situationen krockar Kjellsson och Joel Engström med varandra och Kjellsson blir liggandes på isen en lång stund. Båda bryter matchen och unge Benjamin Pizzoni-Elfving får ställa sig i målet för VSK.

Bollnäs tryck kom av sig efter det fem minuter långa skadeavbrottet och halvleken slutar med en 1-0 ledning för VSK.

Bollnäs fortsätter att spela bra i början av andra halvlek och tio minuter in snappar Fagerström upp bollen efter lite slarv i VSK-försvaret och sätter kvitteringen. Känslan där var att Bollnäs började ta över matchen igen. VSK begär Time out.

Chanserna fortsätter att skapas för Bollnäs. Fagerström har ett skott strax utanför efter att ha blivit serverad av Mossberg. Milerud har bra skottläge framför målen men får felträff så bollen far långt över målet. En hörnretur är nära att gå in. Men det vill sig inte för Bollnäs. I matchens slutskede lämnar Milerud planen och tar sig för axeln. Oskar Westh drar sedan på sig en utvisning, en utvisning som hängde kvar in i förlängningen.

En tuff uppgift för Bollnäs att behöva spela med sex utespelare mot Västerås sju i förlängningsperioden. Bollnäs reder dock ut det bra och skapar även ett par bra målchanser. Men när Bollnäs precis blivit fulltaliga igen går VSK på attack och Tobias Holmberg sätter det avgörande målet. Målet speglade också matchen. Bollnäs trycker på men VSK gör mål.

Bollnäs gör ändå en riktigt bra match och spelet ser väldigt lovande ut stundtals. Med en ”normal” utdelning på alla chanser i första halvlek så skulle Bollnäs ha rott hem den här matchen, men idag ville det sig som sagt inte. Milerud kom in igen i slutet av förlängningen så hans axelskada verkar inte ha varit så allvarlig som det såg ut från början.

Anders Gårdestig